keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Täytetty sisäfile pekonihunnullaSisäfileestä on moneksi! Aika harvoin sitä tulee kuitenkaan grillattua, koska liha on verrattain vähärasvasvaista. Koska lihassa ei ole juurikaan kunnon rasvaa niin sitten sitä pitää saada vähän kosteammaksi ja näin syntyi täytetty sisäfile pekonihunnulla. Tämä tehtiin pidemmän kaavan mukaan, ensin savustimeen ja sitten lopullinen silaus grillissä. Onnistuu varmasti myös pelkästään grillissä oikein hyvin.

Tässä on aika yksinkertaiset emmeet, joten jokainen lisäilee/poistelee makunsa mukaan. 

Tarvitset:

Possun sisäfilee
Pizzajuustoa
Poppamiehen garlic rubia
Pari pakettia pekoni

Vedä pitkä pitkittäinen viilto sisäfileeseen. Täytä syntynyt viilto
runsaalla juustolla. Tässä voisi toimia koskenlaskija, mozzarella, home, jne. juustot aivan mainiosti. Mutta nyt mennään pizzajuustolla. Kun tämä on tehty hiero garlic rubia runsaasti pötkylän pintaan. Sen jälkeen kiedo pekonit sisäfileen ympärille tiiviiksi paketiksi. Savustimen pitäisi olla nyt sopivan lämpöinen eli n. 100 astetta. Minä käytin kourallisen verran kasteltuja viskilastuja, taaksepäin katsoen puoli kourallistakin olisi riittänyt – ainakin perheen mielestä…


Pötkylä savustimeen noin kolmeksi tunniksi. Laita tämän jälkeen filee grilliin epäsuoralle tulelle, grillin lämpotila voisi olla n. 200 asteen tienoilla. Jos haluat pekonista astetta rapsakkaampaa niin pyöräytä muutaman kerran suoran tulen päällä mutta varo ettei "paketti" hajoa.

Pidä lihaa epäsuoralla tulella parisenkymmentä minuuttia Poppamiehen Kansas Citylla voidellen. Kiedo sitten folioon ja pidä vielä grillissä parisenkymmentä minuuttia. Jos olet epävarma kypsyydestä niin mittaa välillä lihan lämpötila. Nosta nyytti grillistä ja anna lämmön tasaantua 10 -  15 minuuttia. Sitten vain viipaloimaan lautaselle! Me söimme tätä herkkua ruskean kastikkeen ja keitinperunoiden kanssa. Ripaus puolukkaa tuo erinomaista hapokkuutta vielä mukaan – suosittelen.

Iltasella oli vielä pakko riipasta tästä siivu hampurilaisen väliin, jestas kun toimi sekin hyvin!
3 kommenttia:

  1. Porsaansisäfile alkaa löytämään tiensä grilliin ja hyvä niin. Se on aivan erinomaista, maukasta ja vähärasvaista.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kyllä. Sisäfile on vain pykälää haasteellisempi juuri tuon vähäisen rasvamäärän takia. Tarvitsee kaveriksi jotain kosteampaa, esim. pekonia :)

    VastaaPoista