sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Tex mex -nugetit ja valkosipulimajoneesi

 
Välillä tekee mieli herkutella sormisyötävällä. Tässä hieman modatut nuggetit, johon toin hivenen tex mex -vivahdetta. Nuggettien tekoa olen esitellyt jo aikaisemmin mutta otetaan tässä vielä, koska mausteet ovat erilaiset. Tämä setti tuotti 22 nugettia. Teen itse valkosipulimajoneesin, joten tässä ohje. Majoneesin teko on niin yksinkertaista, että voit maustaa sitä miten tahdot ja kokeilla erilaisia variaatioita.

Nugetit

430 g (paketti) Kotimaista broilerin ohutleike
1 rkl Currya
Kaksi kananmunaa
Tortilla sipesejä
Tex mex -juustoraastetta

Valkosipulimajoneesi

2 dl rypsiöljyä
Kananmunan
Vähän vajaa ruokalusikallinen Auran vihreää sinappia
2 ml sokeria
1 ml suolaa
1,5 ml sitruunamehua
Viisi valkosipulin kynttä

Tehdään valkosipulimajoneesi

Tehdään ensin majoneesi maustumaan. Aina parempi, jos teet sen jo edellisenä päivänä maustumaan. Oleellista on, että kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä. Sekoittamiseen tarvitse sauvasekoittimen, joten otappa se esille. Laita rypsiöljy kapeaan ja korkeaan astiaan, minä käytin tuoppia. Riko sen jälkeen muna öljyyn, huolehdi ettei keltuainen rikkoudu. Jos keltuainen rikkoutuu, niin uusiksi meni. Laita tämän jälkeen muut ainekset mukiin. Aseta sauvasekoitin astiaan niin, että keltuainen on sekoittimen ”teräosassa”. Paina kone käyntiin, pidä paikallaan n viisi sekuntia ja ala nostaa sekoitinta hissukseen ylöspäin. Ja kappas! Olet tehnyt majoneesia! Voit muutaman kerran liikutella sekoitinta ylös alas, jos mieli tekee. Ota sekoitin pois. Purista valkosipulit valkosipulipuristimella majoneesiin, sekauta sitten muutaman kerran. Nyt sitten jääkaappiin maustumaan, muista laittaa astiaan kansi ja jos sellaista ei ole niin elmukelmu päälle.
 
Siten nugetit

Nyt nugettien kimppuun! Pilko broilerin leikkeet haluamasi kokoisiksi paloiksi. Tee sitten linjasto. Ensimmäisellä lautasella on jauhot ja curry. Cyrrya laitetaan maun mukaan, minä pistin noin 4 dl jauhoja ja yhden ruokalusikallisen currua. Toisena astiana syvä lautanen jossa kaksi kananmunaa ruokalusikallinen vettä, sekoita niin että keltuaiset ovat sekoittuneet hyvin. Seuraava lautasen
leivitysainekset tehdään sipseistä. Hienonna tortilla sipsit sauvasekoittimella hienoksi. Niin hienoksi kuin korppujauho en jaksanut hinkata vaan tein vähän krouvimman kokoista jauhetta. Tähän lisäsin Lousiana Bayon maustetta pari ruokalusikallista. Tähän voisi periaatteessa käyttää esim. tacomaustetta.

Pyöritä broitsun palat ensin jauhoissa ja laita ne sitten kananmunasekoitukseen pariksi minuutiksia. Nosta kanat sekoituksesta ja pidä hetki lautasen päällä, jotta ylimääräiset kananmunat valuvat takaisin. Laita broitsut sitten sipsisekoitukseen ja pyörittele niin, että sipsin palasia on joka paikassa. Laita broitsu siten lautaselle odottelemaan. Kun kaikki palat on tehty, on aika mennä valmistelemaan grilli. Laita ¾ piipullista lämpenemään. Kaada briketit sitten keskelle grilliä ja aseta pannu grilliin paikalleen. Jos teet nugetit esim. sisällä paistinpannulla niin ala paistamaan vasta n. 20 minuutin kuluttua esivalmistelusta, näin broitsujen pinta ehtii kiinteytyä.

Paista nugetit runsaassa rypsiöljyssä. Ole hyvin hereillä, koska tällä paneroinnilla pinta menee varsin tummaksi hyvin nopeasti. Laita valmiit nugetit folioon ja sirottele päälle tex mex juustoa. Laita grillin kansi kiinni ja anna olla sen aikaa, että juusto n sulanut nugettien päälle. Kun näin on tapahtunut on aika ruokailla! Majoneesi ulos jääkaapista ja siihen sitten nugetteja dippaileen. Lupaan että toimii. Jos vaan jaksaa tehdä näitä paljon niin tämä on
esim. bileruuan aatelia!


KATSO MYÖS: Toukokuussa tehtiin tavallisia nuketteja otsakkeella kaksi lapsiperhettä grillaa. Teksti löytyy tästä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti