sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Siivet grillistä!


Päätinpähän kokeilla siipien tekoa grillissä. Ihme juttu, ettei ole tullut aikaisemmin koitettua. Tein ihan omin pikku kätösin marinadin ja grillaus soosin. Lähdetään liikenteeseen, jotta pääset grillaankin joskus…

Hae kaupasta 800 g paketti naturel -siipiä, älä missään nimessä osta valmiiksi marinoituja. Valmista marinadi soosi hyvissä ajoin, koska siipien pitää maustua vähintään n. kuutisen tuntia.

Tarvitset marinadiin:

0,5 dl oliiviöljy
2 tl savupaprika
1 tl kurkuma
2 tl curry
0,5 dl rypsiöljy


Suuri viisaus tämän tekemisessä on, että sekoita kaikki ainekset keskenään – avot…  Kaada neste
kulhoon ja siivet perään. Sekoita oikein hyvin, jotta siivet ovat kauttaaltaan saaneet öljypinnan. Sitten kulho jääkaappiin, sekauta siipiä n. tunnin välein niin pohjalle olevat eivät maustu liikaa ja päällä olevat liian vähän.

Kun ruuanvalmistusaika lähestyy laita ¾ piipullista brikettejä lämpiämään. Kaasugrilli myös kuumaksi. Valmistele grillit epäsuoraan tuleen. Lämmöt pitäisi olla n. 210-230. Jos lämpö jää alle 200 tietämille niin lisää höökiä
loppuvaiheessa, jotta pinta tulee rapeaksi. Yksi tapa itse asiassa on ensin antaa mennä vähän miedommalla lämmöllä ja lopuksi paahtaa kunnon pinta, tätä kannattaa kokeilla.  Kun grilli on valmis, laita siivet epäsuoralle tulelle foliovuuassa. Jos vuokaa ei ole (kuten minulla) niin tee alusta foliosta. Kansi kiinni.
Tässä välissä on aika tehdä ”voiteluöljy” eli bbq-soosi. Tällä pidät siivet maukkaana ja mehukkaana grillauksen aikana.

Tarvitset voiteluöljyyn:

0,5 dl rypsiöljy
0,5 rkl paprikajauhe
3 tl kurkuma
3 tl fariinisokeri
2 ml suola

Sekoita ainekset hyvin.


Valele siipiä muutaman kerran, jotta pinta ei pala. Noin 40 minuutin grillauksen jälkeen peitä siivet foliolla ja pidä niitä vielä muutama minuutti grillissä. Ota sitten pois ja anna lämmön tasaantua n. 10 minuuttia. Sitten syömään! Poppamiehen siipisoosi on lyömätön näiden kanssa. Näistä ei voi olla tykkäämättä! Lisukkeiksi tein uunissa ristikkoperunoita, kunnon sormisyötävä ateria siis…
1 kommentti:

  1. Kiitos kivasta blogista.
    Harmi, että luin tämän postauksen vasta tänään. Ostin nimittäin valmiiksi marinoituja habanero-siipiä. Jos olisin lukenut tämän aiemmin, niin olisin tiennyt ettei missään nimessä kannata ostaa.
    Missään nimessä en kyllä laittaisi 3tl kurkumaa, koska se tekee tunkkaisen maun. Ehdottomasti laittaisin veitsenkärjellisen sahramia.
    Hienon näköisiä perunoita olet saanut veistettyä.

    VastaaPoista