lauantai 1. lokakuuta 2016

Täytetty leipä - jestas miten maistuu


Tätä herkkua on muutaman kerran näkynyt mm. somessa eri ryhmissä. Pitihän sitä itsekin kokeilla ja hyväähän tästä tuli – jopa erinomaista. Tämä toimii iltanaposteltava vähän isommalle porukalle ja jopa kokonaisena ateriana perheelle. Meillä tätä söi kaksi aikuista ja kaksi lasta. Verkossa on paljon erilaisia reseptejä ja tässäpä on minun viritykseni. Tämä onnistunee uunissakin hienosti, jos ei ole grilliä käytettävissä.
 
Laita noin ¾ tai ½ brikettejä lämpiämään, sitten leivän tekoon.

Tarvitset kokonaisuuteen:

Yksi leipä
Yksi sipuli
Viisi valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
2 dl juustoraastetta (minä raastoin täyteläisestä
Oltermannista)

Ruskista jauheliha ja kaada sekaan sipuli. Ruskista hetken aikaa ja laita sitten kaikki (paitsi juustoraaste) ainekset pannulle. Pidä lieden keskilämmöllä ettei koskenlaskija pala. Jos pannussa on kansi, laita kansi kiinni.  Sekoittele välillä, jolloin syntyy sopivan kiinteä ”mössö”. Kun massa sopiva sammuta levy ja anna jäähtyä. Tee tässä välissä viillot leipään. Tee ne riittävän syviksi ja noin kolmen sentin välein pitkittäin ja poikittain. Sen jälkeen laita massaa viiltoihin niin hyvin kuin voit. Sain kaiken massan viiltoihin,
vaikka välillä piti vähän punnertaa. Varo ettei leipä rikkoudu. Kun massa on viilloissa laita juustoraastetta viiltojen päälle. Tässä vaiheessa briketit ovat kuumat, kumoa ne grilliin epäsuoraan tuleen. Grilliin tavoitellaan n. 200 asteen lämpötilaa, ei ainakaan alle.


Laita leipä alustalla grilliin, jos ei ole sopivaa vuokaa niin tee taas foliosta pieni pohja. Idea on, ettei pohja pääse palamaan. Pidä leipää grillissä noin 10 min ja pyöräytä, jotta molemmat puolet saavat tasaisesti kuumuutta. Leipä on valmis, kun juusto alkaa ruskistua. Ota leipä pois ja anna
jäähtyä muutama minuuttia.

Sitten vain leikkaamaan ja tarjolle! Tähän sopii hyvin jotain raikasta raastetta ja tarjolla kannattaa olla jotain perus bbq-soosia siltä varalta, että leipä meni kuivaksi. Hyvin toimii mm. Poppiksen perus bbq-soosi.

NAUTTIKAA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti