maanantai 18. heinäkuuta 2016

Homemade fries pidemmällä kaavalla - toimii!


Olen aikaisemminkin tehnyt perunaa grillissä (perunapommit, –veneet ja valkosipuliset) ja tässä onkin erinomainen lisä niihin. Tekeminen ottaa vähän enemmän aikaa mutta voin vakuuttaa, että se on sen arvoista.

Idea on ensin tehdä uuniperunat ja sitten niistä tehdään sopivankokoisia lohkoja ja muurikalle. Jos ei ole käytössä grilliä ja/tai muurikkaa niin hyvin tässä toimii myös uuni ja kunnollinen pannu. Lähdetään rullaamaan reseptiä eteenpäin.

Alun perin tällaiset perunat teki Chris Paton Pittmaster schoolissa.


Tarvitset:

jauhoisia perunoita 12 kpl, tässä on Columbo-lajiketta
Poppamiehen garlic rubia 
kevätsipulia pari kappaletta (korvaa sitten tavallisella kun syksy lähestyy)
suolaa
paprikajauhetta

Perunoiden määrä riippuu siitä, montako syöjää on tarkoitus ravita. Minulla oli n. 12 perunaa, mutta ne olivat aika pieniä. Suosittelisin suurempien perunoiden käyttöä esim. Rosamunda. Säädä siis sipulin ja muiden mausteiden määrää perunoiden mukaan. Nuo 12 perunaa loppuivat vähän kesken meidän perheellä (2 aikuista ja 3 lasta)

Laita brikettejä lämpiämään puoli piipullista tai säädä uunin lämpötila n. 150 asteeseen, samaa lämpötilaa tavoillaan grillillä. Käytä kiertoilmaa, jos se ei onnistu nosta lämpötila 180-200
tienoille.

Pese perunat oikein hyvin, myös kuoret on tarkoitus syödä. Pesun jälkeen kääri perunat folioon. Valmistele grilli epäsuoraan tuleen ja laita perunat grilliin/uuniin. Nyrkin kokoiset perunat tarvitsevat lämpöä noin tunnin verran. Idea on, etteivät perunat pääse menemään yli ja vettymään. Voit loppuvaiheessa kokeilla hammastikulla kypsyyden. Ota perunat pois ja anna jäähtyä reilun tunnin, ota vasta sitten folio pois. Leikkaa perunat sopivan kokoisiksi lohkoiksi. Silppua kevätsipuli. Sekoita sipulit ja perunat keskenään. Laita päälle garlic rub makusi mukaan.

Laita nyt muurikka / pannu kuumaksi. Kun kuumuus on riittävä kaada sekoituksesi paistumaan. Käytä paistamisessa voita tai nestemäistä Culinessea. Varo nostamasta kuumuutta polttavaksi, etteivät perunat pala. Rub palaa herkästi mutta pienet mustuneet kohdat eivät haittaa mitään, ne tuovat vain ryhtiä ruokaan. Paista sen aikaa, että pinta on sopivan ruskea ja erityisesti sipuli on saanut väriä. Ravistele halutessasi vielä tässä vaiheessa hivenen paprikajauhetta ja suolaa sekaan. Sekoita muutamaan kertaan ja lisäke on valmis. Tein perunat tällä kertaa jauhelihapihvin kaveriksi, toimii muidenkin kaverina.

Kokeile, tämä lisäke toimii erinomaisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti