tiistai 5. heinäkuuta 2016

Pekonimuki salaatilla



Jonkin aikaa sitten somessa niitti mainetta pekonikuppi ja pitihän sitä sitten itsekin kokeilla. Monessa nettiversiossa tämä täytettiin grillatuilla vihanneksilla tai lihalla ja siihen päälle vielä juustoa. Ajattelin tällaisen täytteen olevan liian töpäkkä, joten halusin täyttää sen jollain raikkaalla – salaatilla. 

Mutta lähdetäänpäs tekemään. Jauhelihaa sattui olemaan sen verran, että sain tehtyä yhden kupin.
Jauhelihaa tarvitaan nyrkin kokeinen mötikkä, painoa sillä oli n. 300g.

Maustoin jauhelihan poppamiehen burgers and ribs –mausteella. Maustetta annostellaan 1 rkl / 400 g, joten menekki on n. ¾ ruokalusikallista. Anna lihan maustua hyvin, pidin lihan yön yli maustumassa. Liha grillataan epäsuoralla tulella ja lämpötilan pitää olla noin 200–250 astetta. Brikettigrillissä laita n. puoli piipullista brikettejä
lämpiämään. Jos teet useampia kuppeja niin valmistele ¾ piipullista brikettejä . Kaasugrillin voit naksauttaa vähän myöhemmin päälle.

Tarvitse siis vain:

300 g naudan jauhelihaa / kuppi
Poppamiehen burgers and ribs –maustetta
Pekonia

Nettiohjeissa kuppi muotoillaan oluttölkillä, koitin ja totesin että joo ei (valokuvassa tölkki, en kuitenkaan käyttänyt sitä). Päädyin käyttämään muotoilussa teeman vesilasia, toimi oikein hyvin. Ota jauheliha kaapista ja tee siitä tiivis pallo. Paina lasi jauhelihapalloon niin, että siitä syntyy kuppi. Tasoittele jauhelihaa niin, että sen seinämät olisivat mahdollisimman tasapaksuiset. Tällä varmistat tasaisen kypsymisen. Kun olet muotoillut seinämät, päällystä kuppi pekonilla. Minun kuppiini meni kolme kappaletta pekonia. Ota nyt lasi pois jauhelihasta, kuppi on valmis.

Laita grilli kuntoon. Laita kuppi epäsuoraan tuleen ja kansi kiinni. Odota noin 20 minuuttia.
Kuppi on valmiina täynnä kuumaa rasvaa, kaada rasva pois ja varo ettet polta itseäsi. Kuppi on nyt valmis täytettäväksi. Minä laitoin sen täyteen raikasta salaattia sekä kastikkeeksi ranch-kastiketta päälle. Kuppi tarvitsee ehdottomasta jotain raikasta, vaikka kuinka miehekästä se olisi täyttää jollain muulla lihalla. Savukala saattaisi olla yksi optio ja siihen päälle remulade –kastiketta mutta tämä jää joskus kokeiltavaksi.


Väitän, että grillikemuissa yksi tällainen henkilöä kohden toimii alkupalana aivan törkeän hyvin! Helppoudellaan tämä herkku on ihan omassa sarjassaan. 

Kokeilkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti