Tässä on sitten jotain pirtsakkaa kalaravintoa. Kirjolohi/lohifileen autuus piilee siinä, että sitä voi täyttää erilaisilla täytteillä. Olen normaalisti käyttänyt aika ”normaaleita” makuja esim. mutta nyt ajattelin räjäyttää pankin ja hakea makeaa makua kalaan. Yleensä makea on yhdistetty chiliin sweet chili –tyyppisiin kastikkeisiin ja nyt mentiin vielä pidemmälle. Tekaisin sitruunatuorejuustolla täytettyä kirjolohifilettä. Voin sanoa, että makuyhdistelmä jopa toimi! Voin kyllä kuvitella, ettei tämä kaikkien nystyröitä välttämättä hivele mutta meidän perheeltä tämä sai erinomaisen arvosanan!
Tarvitset tähän teokseen lohi/kirjolohifileen. Pari desiä omenamehua, puolisen pakettia sitruunatuorejuustoa (Viola), kalan grillausmaustetta, sitruunan/sitruuna tiivistettä.
Ota filee pois pakkauksesta ja pyyhi sen pinta talouspaperilla. Jos olet ottanut leikkauksen, jossa on ruodot tallella niin sitten nyppimään. Ruodot lähtevät erinomaisen helposti pinseteillä tai sitten terävän veitsen ja peukalon väliin puristaen – sitten vain nyppäämään. Lähtökohtaisesti fileessä ei pitäisi olla kuin keskellä ruodot ja ne nousevat hyvin esille kun vetää sormella kevyesti painaen pääpuolesta kohti pyrstöä.
No niin, kalan luurangont jämät on poistettu. Leikkaa poikittain ”taskuja” fileeseen, älä puhkaise nahkaa mutta varsin syvät viillot voi / pitää tehdä. Viillot pitää olla vinot eikä pystysuorat, näin saat mahtumaan enemmän täytettä. Viillot ovat n. 4 sentin välein. Kun viillot on tehty voit täyttää taskut tuorejuustolla. Minulla meni n. kaksi ruokalusikallista yhteen viiltoon. Laita se määrä, joka tuntuu hyvältä.
Kala on valmista kun sen lämpötila on vähän yli 42 astetta. Juustotaskujen vieressä on yleensä
kylmintä joten tsekkaa siitä. Muistathan, että suomalaiset ovat tottuneet syömään aivan liian kuivaksi valmistettua kalaa, joten kala saattaa näyttää raa´alta, sitä se ei kuitenkaan ole.
Kanna kala pöytää ja ei muuta kuin syömään. Meillä tämän kanssa toimii erinomaisesti perunamuusi. Kastikkeita ei tarvita, koska kala on kostaa ja täynnä juustoa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti