sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Hehkuvat Hiilet testaa: pekoniin käärityt raparperit



Internetin ihmeellisessä maailmassa on yksi hitti noussut yli muiden – pekoniin käärityt raparperit.
Tässä tapa jolla minä tein ne ja sitten vielä oma subjektiivinen arvio miltä maistuivat. Kaivoin netistä ohjeen jonka mukaan tein yhden erän mutta sitten laitoin toiseen erään vähän tvistiä, kuten on tapana sanoa.

Brikettigrilliin tarvitset puoli piipullista brikettejä, laita ne saman tien lämpim.ään. Kaasugrilliä ei vielä tarvitse pistää hehkumaan. Laita kaasugrilli lämpiämään n. 5 min ennen
grillauksen aloittamista.

Kuori raparperit. Pilko ne noin 15 cm mittaisiksi ja veistele niin, että ovat etusormen paksuisia. Pyöritä tankoja sokerissa näin niihin jää ”kevyt” kerros sokeria. Kun ole sen tehnyt pyöritä pekoni raparperin ympärillä. Näin helppoa se on!

Sitten oma lisäni. Satun pitämään kanelin mausta verrattain niin laitoin sitä sokerin sekaan melko paljon. Näin saatiin kaksi erilaista erää.

Grillatessa lähde liikkeelle epäsuoralla tulella niin saadaan pekonien rasvat liikkeelle. Pikku hiljaa sitten suoralle tulelle, jotta pekonista tulee kunnolla rapsakka. Sitten vain tarjolle!

Oma arvioni kuitenkin on, että nämä eivät tule päätymään minun lautaselle tulevaisuudessa. Pidän raparperista mutta tämä yhdistelmä ei iskenyt. Pötkylä on liian kiprakka ja yhdistettynä pekoniin makuun kakofonia oli liikaa.

Kaikkien makuaistit ovat erilaisia, joten varmasti osa porukasta tykkää – ei tämä muuten hitiksi olisi tullutkaan. Rohkaisen kokeilemaan itse. Tekeminen on todella helppoa ja raaka-aineet edullisia, joten suurta hävittävää ei ole, vaikket pitäisikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti