maanantai 13. kesäkuuta 2016

Mutakakkua grillistä




Tehdäänpä välillä jotain makeaa. Tämä on sitten sellainen rasvapommia, että voi hetken pyytää laihdutuksen hengiltä anteeksi mutta pitäähän sitä välillä nauttia. Kuntoillaan sitten vähän enemmän…

Mutakakuista on paljon erilaisia ohjeita ja tämän tein Weberin suklaaunelma ohjetta mukaillen. Halusin tähän kuitenkin pientä chilin makua, joten näin se meni.

Tarvikkeet:

100 g tummaa suklaata
20g Poppamiehen Habanero tumma vadelmasuklaa
100 g voita
150 g sokeria
4 kananmunaa
50 g vehnäjauhoja
50 g valkosuklaata

Sitten tekemään

Pistä briketit lämpenemään. Tarvitset noin ¾ piipullista brikettejä tai laita kaasugrilli n. 5 min ennen kakun grilliin menoa päälle. Tavoite on saavuttaa noin 185 asteen lämpötila. Sitten kakun kimppuun.

Laita kattilaan sokeri, rasva ja tumma suklaa sulamaan kattilaan. Sillä aikaa, kun edelliset elementit imevät lämpöä itseensä on aika sekoitella kuiva-aineet. Halusin laittaa poppamiehen suklaan tässä vaiheessa eikä niin,
että se olisi sulanut muiden kanssa. Ajatukseni oli, että tulisi ”makukeskittymiä” kakun sisään, jossa chili maiskahtaisi hivenen eritavalla, kuin muun suklaan seassa. En tiedä onnistuiko mutta hyvää silti tuli. Pilko Poppamiehen suklaasta n. puolet pieneksi palaseksi ja laita kulhoon. Pistä perään jauhot ja sekoitele hyvin. Kun ainekset ovat kattilassa sulaneet ja olet sekoittanut ne hyvin, nosta kattila liedeltä. Laita sekaan kananmunat ja sekoita hyvin. Siivilöi tämän jälkeen kuivat ainekset sekaan koko ajan
sekoittaen, näin vältät paakut.

Voitele vuoka valmiiksi. Kun taikina on valmis kaada se vuokaan. Tähän sopii erinomaisesti Weberin kanateline mutta varmastikin mikä tahansa vuoka kelpaa. Menen nyt valmistelemaan grilli epäsuoraan grillaukseen. Annan grillin lämmetä vielä hetki, jotta lämpö jakautuu tasaisesti. Nosta kakku grilliin. Jos grilli saavutti n. 180 asteen lämpötilan grillaaminen vie noin 20 minuuttia. Jos haluat vähän
savunmakua esim. whiskiä heitä muutama savustuslastu briketeille. Siinä vaiheessa, kun kakku alkaa olemaan valmis, laita valkosuklaa sulamaan. Mikäli käytät kanatelinettä, suklaan voi laittaa keskiosan nestesäiliöön. Muutoin jokin pieni kattila, foliorasia tms. toimii ihan yhtä hyvin. Hätäpäissään suklaan voi sulattaa liedellä tai mikroaaltouunissa, älä kuitenkaan tee niin – se ei kuulu grillaukseen...

Kakku on valmis, kun pinta on verrattain kuiva mutta sisältä sopivan kostea. Ota kakku pois ja tarjoile. Ole varovainen valkosuklaan kanssa ettei se kärähdä, olen muuttanut useamman valkosuklaapalasen mustaksi koppuraksi. Makeanhimon saat tyydytettyä, kun laitat sulanutta valkosuklaata kakkupalan päälle. Myös vanilijajäätelö toimii erinomaisesti tuoden raikkautta kohtuullisen töpäkän kakun kylkeen. Habanero maistuu minun suuhun loistavasti, kovemmat chilin ystävät varmaan vaatisivat lisää, jolloin kannattaa heittää koko pötkylä chilisuklaata sekaan. Älä kuitenkaan lisää suklaan määrää.

Ja kas! Olet grillannut mutakakun.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti