Aika harvoin tulee käytettyä grilliä leivonnaisten tekoon.
Ei se ihan niin helppoa ole kuin sähköuunin käyttö mutta ei mitään mahdotonta.
Oleellista on saavuttaa oikea lämpötila, joten pitää aika tarkkaan tietää
brikettien määrä, jota käyttää. Kaasugrillillä lämpötilan säätö on toki
helpompaa mutta aika tarkkaan briketeilläkin onnistuu.
Käytämme usein Myllyn parhaan hampurilaissämpylä ohjetta.
Nyt kun tehtiin yllärisämpylöitä niin jätettiin päällinen käsittelemättä. Alla
oleva ohje on muokattu vastaamaan normisämpylöitä
***
Sämpylän ohje Myllyn parhaan sivuilta:
10 kpl
3 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
n.4 dl Puolikarkea Vehnäjauhoja
n.3 dl Durumvehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl öljyä
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen.
Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella.
Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä
kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa). Leivo
kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä
sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota
kaksinkertaisiksi peitettyinä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min.
VINKKI: Väriä ja makua sämpylöihin saat korvaamalla ½-1 dl
taikinanesteestä ketsupilla tai tomaattipyreellä tai 1 dl porkkana- tai
punajuurimehulla.
***
Laita valmiit sämpylät kiven mukana tulleen pellin päälle.
Pidä sämpylät pellin päällä koko grillauksen ajan, jos haluat varmistaa
sämpylöiden irtoamisen laita vielä pellin päälle leivinpaperia.
Lämmitä piipullinen brikettejä. Laita briketit
tuleen siinä vaiheessa kun sämpylät on tehty turpoamaan, näin saat grillin kuumaksi kun aika on kypsä. Kaasugrillissä voit laittaa lämmöt päälle myöheminkin, tavoite on saada brikettigrillin lämpötila n. 175-200 astetta ja kaasugrilli vähän kuumemmaksi n. 220 astetta. Kun Grilli on kuuma valmistele se epäsuoraan tuleen ja laita paistokivi grilliin. Odota n. 5-10 min, jonka aikana paistokivi lämpiää tavoitelämpötilaan = grillin lämpöiseksi. Huolehdi ettei kiven alla ole brikettejä, muutoin pohjat palaa. Sitten vain
sämpylät grilliin ja laita kansi
kiinni. Älä avaa kantta kovinkaan tiuhaan tahtiin vaan odota n. 12 minuuttia
niin sämpylät ovat valmiit. tuleen siinä vaiheessa kun sämpylät on tehty turpoamaan, näin saat grillin kuumaksi kun aika on kypsä. Kaasugrillissä voit laittaa lämmöt päälle myöheminkin, tavoite on saada brikettigrillin lämpötila n. 175-200 astetta ja kaasugrilli vähän kuumemmaksi n. 220 astetta. Kun Grilli on kuuma valmistele se epäsuoraan tuleen ja laita paistokivi grilliin. Odota n. 5-10 min, jonka aikana paistokivi lämpiää tavoitelämpötilaan = grillin lämpöiseksi. Huolehdi ettei kiven alla ole brikettejä, muutoin pohjat palaa. Sitten vain
Sitten vain nauttimaan J
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti