Rouva leipoi taas maan mainioita sämpylöitä ja siinä lämpimäistä nautiskellessa tuli mieleen mitä näistä voisi grillata. No tietty, mitäpä muuta kuin yllätyssämpylän. sämpylät voit leipoa itse tai sitten ostaa valmiina, suosin toki itseleivottua ja grillissä tehtyä mutta tällä kertaa sämpylämme oli uunissa valmistettu. Tässä tulee sormisyötävää parhaimmillaan! Nämä sämpylät tuli täytettyä jauhelihapekonimössöllä mutta aivan yhtä loistavasti toimisi kostea kanatäyte – avot! Tässä vaiheessa on hyvä mennä laittamaan grilli kuumaksi, ¾ piipullista brikettejä riittää hyvin, jos aiot tehdä täytteen grillissä. Jos et niin
puolikas piipullinen riittää. Sitten ahertamaan grillattavia.
Leikkaa sämpylästä hattu pois. Älä halkaise sämpylää, koska silloin täytettä menee vähemmän. Koverra sämpylä ontoksi ja hatustakin muutama palanen pois. Idea on, että kuori pysyy ehjänä, joten älä koverra liian innokkaasti. Kun tämä on tehty, on aika valmistaa täyte. Teet sen sitten grillissä tai pannulla niin tarvitse seuraavat asiat (jos teet saman täytteen kuin minä…)
1 pkt pekonia
400g naudan jauhelihaa
Pussi mozzarella raastetta
Neljäsosa pakettia savuporo koskenlaskijaa
Puoli rasiallista maustamatonta tuorejuustoa
Suolaa
Pippuria
Pilko pekoni pieniksi siivuiksi ja laita pannuun. Kun pekonista alkaa lähteä rasva liikkeelle heitä jauheliha mukaan. Ruskista. Lisää sitten koskenlaskija sekä tuorejuusto. Rouhi sekaan mustapippuria ja suolaa. Anna muhia hetki.
Sitten vaan grillaileen yllärisämpylöitä, voin taata, että pidät näistä! Lisäkkeeksi voisi laittaa raikkaita vihanneksia – niitäkään ei ollut sattumalta saatavilla…
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti