Samalla, kun grillissä tekee pääruan niin ateriointi kannattaa kruunata erinomaisella jälkiruualla – grillistä totta kai!
Tällä kertaa kokeilin Weberin reseptiä nektariineista ja lopputulos on lähes täydellinen. Käytin Weberin kanatelinettä, mutta varmastikin sama onnistuu tavallisella vuoalle sekä jollain astialla jossa valosuklaata voi sulattaa. Suklaan voi myös sulattaa, vaikka mikroaaltouunissa, jos sille päälle sattuu. Ja sitten herkkujen tekoon!
Käytin:
10 nektariinia (saavat olla hivenen kovempia)
100 g valkosuklaata (Rainbow)
yksi vanilijatanko
0,5dl akaasia hunajaa
Kaksi rosmariinin oksaa
Laita ensin piippusytkään vähän yli puolet brikettejä lämpiämään. Myös kaasugrillin voi napsauttaa jo päälle. Jälkiruoka grillataan epäsuoralla tulella, joten valmistele grillit siihen. Grillien lämmetessä mennään esivalmisteluiden kimppuun!
Huuhtele nektariinit hyvin, poista kivet ja leikkaa ne lohkoiksi. Ainakin meikäläisen nektariineissa kivi oli niin kiinni, että jouduin veitsellä kiertämään sen samalla kuin tein lohkoja. Näin näissä vähän kovemmissa nektariineissa usein käy. Kun olet saanut lohkot tehtyä asettele ne vuokaan. Virauta rosmariinin oksat ja nypi lehdet vuokaan, älä käytä varsinaisia ”oksia”. Halkaisen vaniljatanko ja laita kahteen paikkaan. Kaada tämän jälkeen hunaja vuokaan. Laita vuoka grilliin.
Valkosuklaan tilalla vaniljajäätelö voisi toimia oikein hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti