Nyt iskin jackpotiin lihaköntin kanssa! Tässä ei
kylläkään grillata mitään mutta sen verran lähelle mennään, että tohdin kirjoittaa
siitä muutaman sanan. Halusin savustaa lihaa ja koekimpaleeksi tuli haettua
800g kasleria. Tässäpä tarinaa siitä.

-
1,5
dl Poppamies slow food rub
-
1
dl Poppamies burgers and ribs –maustetta
-
0,5
dl omenamehua (Teristen)
-
0,5
dl vaahterasiirappia
Sekoitin tahnan pienessä astiassa ja hieroin sen lihan
päälle. Liha sai maustua maustua rauhassa ja menin virittämään savustinta. Laitoin
savustimen päälle ja kun se oli saavuttanut n. 50 asteen lämmön hain lihan
kaappiin. Lihaa pidin vuoalla niin ei tarvitsisi tiskata savustimen rasvapeltiä.
Liha savustimeen ja ovi kiinni. Kun lämpötila oli noussut noin 80 asteeseen,
laitoin puoli kourallista pekaanipähkinäpuun lastuja tuomaan savua. Tunnin
välein kävin lisäämässä puoli kourallista lastuja. Käytin Weberin lastuja,
koska ne ovat riittävän suuria hitaaseen savuntuottoon.

-
1dl Santa Marian Smokey Hickory –kastiketta
-
0,5 dl omenamehua (Teristen)
Tällä voitelin lihan kosteaksi ja takaisin savustimeen.
Viiden tunnin kohdalla kostutin lihan uudelleen ja taas lisäsin vähän lastuja
savua tuomaan. Kun kuusi ja puolituntia oli kulunut, siirryttiin seuraavaan
vaiheeseen.


Ei muuta kuin syömään ja voi taivas, että oli HYVÄÄ!!!!
Jos vähänkin olet savustetun lihan perään, niin tämä on ihan kokeilemisen arvoinen
tekele.
Aikaa tämän valmistamiseen vierähti noin yhdeksän tuntia.
Tekeminen on sinänsä aika helppoa, koska sähkösavustimen lämpötilanhallinta on
erittäin helppoa, idea on pitää lämpö koko ajan noin 80-90 asteen välillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti