Pitihän sitä savustinta ajaa sisään
muullakin kuin vain kalalla. Hain kolme kanankoipea paikalliselta
lähituottajalta eli S-marketista. Otin kanat lämpiämään puolisen tuntia ennen
savustusta kuten tapa on. Tein tällä kertaa poikkeuksellisesti oman
maustekastikkeen, kun juuri ei sattunut olemaan sopivaa tuotetta käsillä.
Kastikkeeseen laitoin valkosipulioliiviöljyä, kurkumajauhetta, paprikajauhetta,
mustapippuria, suolaa ja vaahterasiirappia makeutta tuomaan. Maustoin koivet ja
menin laittamaan savustimen päälle. Puruiksi laitoin puoli kourallista
leppälastua ja reilun puolikourallista hicory puun lastuja. Minulla käytettävissä
olevat lepät on todella pientä putua ja Hicory taas moninkertaista lastua niin
ajattelun tällä saavan savuntuotannon kestämään pitkään – näin olikin. Koipelit
savustimeen ja siellä pidin niitä parisen tuntia. Tämän jälkeen laitoin ne grilliin
pariksi kymmeneksi minuutiksi. Savustimen lämpötila liikkui 70-100 asteen
tietämillä ja grilli puhisi 150 astetta pienellä hiilloksella. Käytin suoraa
tulta grillissä. Sitten valmista ja maistamaan. Minun makuhermoon osui hyvin,
vähän enemmän makeutta olisi saanut olla. Kana oli pysynyt erittäin kosteana, joten pointsit siitäkin!
Tämän päiväinen keittiöni turvallisesti autokatoksessa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti