sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Riipasin savukanaa


Pitihän sitä savustinta ajaa sisään muullakin kuin vain kalalla. Hain kolme kanankoipea paikalliselta lähituottajalta eli S-marketista. Otin kanat lämpiämään puolisen tuntia ennen savustusta kuten tapa on. Tein tällä kertaa poikkeuksellisesti oman maustekastikkeen, kun juuri ei sattunut olemaan sopivaa tuotetta käsillä. Kastikkeeseen laitoin valkosipulioliiviöljyä, kurkumajauhetta, paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa ja vaahterasiirappia makeutta tuomaan. Maustoin koivet ja menin laittamaan savustimen päälle. Puruiksi laitoin puoli kourallista leppälastua ja reilun puolikourallista hicory puun lastuja. Minulla käytettävissä olevat lepät on todella pientä putua ja Hicory taas moninkertaista lastua niin ajattelun tällä saavan savuntuotannon kestämään pitkään – näin olikin. Koipelit savustimeen ja siellä pidin niitä parisen tuntia. Tämän jälkeen laitoin ne grilliin pariksi kymmeneksi minuutiksi. Savustimen lämpötila liikkui 70-100 asteen tietämillä ja grilli puhisi 150 astetta pienellä hiilloksella. Käytin suoraa tulta grillissä. Sitten valmista ja maistamaan. Minun makuhermoon osui hyvin, vähän enemmän makeutta olisi saanut olla. Kana oli pysynyt erittäin kosteana, joten pointsit siitäkin!

Tämän päiväinen keittiöni turvallisesti autokatoksessa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti