sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Näin käynnistyy grillausblogi Akaan perukoilta

Grillaaminen on jo tovin ollut intohimoni. Muutamat tutut sekä perheeni ovat grillauksiani ja savustuksiani joutuneet maistelemaan ja vielä suostuvat minulle puhumaan, joten ihan pieleen ei ole mennyt. Itse asiassa innostus blogin avaamiseksi on tullut juuri sapuskoideni maistelijoilta, jotka innostivat jakamaan ajatuksia aiheesta muillekin. Asiaa punninneena päätin, että miksipä ei! Jos tämä blogi saa yhdenkin grillittömässä elämässä eksyksissä vaeltavan kokeilemaan tätäkin ruuanlaittotapaa niin blogista on ollut hyötyä. Rehellisyyden nimissä teen kyllä muullakin erilaisia ruokia, yhä enemmän savustaen ja toki normaalilla sähköuunilla, joskin sen jälkeen ruokaan haetaan vielä maku grillin kautta... Ja grillaaminenhan ei ole kausiluonteista, talvella ainoa hankaluus on ettei pitkään lämmitettäviä paisteja ole brikettigrillillä helppo tehdä.


Oma grillausarsenaalini pääaseena on Weberin brikettigrilli 57 One touch premium. Mökillä on sitten perinteinen muurattu kesäkeittiö, jonka sydämenä sykkii puugrilli. Kesäkeittiön mielenkiintoinen ruuanlaittoväline on saaristolaissavustin, jossa tirisee niin kalat kuin lihatkin.

Olennainen osa grillaamista ovat raaka-aineet. Aina, kun mahdollista käyttän lähituottajien raaka-aineita. Ne poikkeavat valtavasti edukseen, kun vertailee paikallisen S tai K -markettien anteja. Tähän teemaan palaan, kun esittelen jotain reseptiä tai sitten muuten vain. Jonkin verran välinegrillaajan vikaa minussa on, joten tulen käymään erilaisia grillien välttämät... eikun lisävarusteita läpi.

Weberin iskulauseen mukaan "kaikkea voi grillata paitsi kylmää piimää" -teemalla kaikenlaista evästä eksyy grilliini. Ehkä erikoisin kokeilu oli grillata voileipäkakku. Se oli aivan loistavaa, rasva- ja kalorimäärä oli vain sellainen että lusikallinen kakkua pystyi pysäyttämään koko kehon verenkierron. Pizzaa ja leivonnaisia on myös tehty. Myös vihanneksista ja hedelmistä saa erinoamisia, kun niitä käyttää grillin kautta.

Mutta. Tervetuloa blogiini! Toivottavasti saat tästä ideoita ja muista antaa myös minulle palautetta resepteistä/suosituksista. Toivon myös itselleni uusia ajatuksia mitä voisi kokeilla. Alan piakkoin kirjoittelemaan reseptejä, joten stay tuned!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti