Naudan ulkofilepihvit ovat usein kuivia, jolloin ne vaativat
lisukkeilta vähän enemmän tai haudutuksen esim.

kermassa. Nyt päätin tehdä
pihvin vähän eri tavalla ja tuoda kosteutta sekä makua kaupan valmiiksi
litistämään ulkofilepihviin. Kyytipojaksi tein tällä kertaa uunissa
lohkoperunat ja päätin kokeilla pitkästä aikaa kaupan valmista
punaviinikastiketta. Kyse on siis erittäin helposta ja nopeasti (lohkoperunoilla
tosin kestää uunissa n. 30-40 min. Voit vaihtaa tilalle, vaikka BBQ
ristikkoperunat) ruuasta. Pihvi on kuitenkin pääosassa, joten tehdään se. Täytteen
pääosassa on sinihomejuusto. Jos et pidä siitä, voit vaihtaa tilalle
esimerkiksi jotain jämäkkää tuorejuustoa tai lisätä kasvistäytettä.
Hae kaupasta valmiiksi nuijittuja ohuita ulkofilepihvejä.
Täytteeseen tarvitset vain
Rasvaa paistamiseen
Sipulia
Homejuustoa

Tuoreita herkkusieniä
Memphis mudia (jos tätä ei ole saatavilla laita
suolaa,
paprikajauhetta, chilijauhetta, mustapippuria myllystä, hitusen sokeria)


Laita briketit lämpiämään, kaasugrillin tai painipannun
ehdit lämmittää myöhemmin. Siivuta sipuli ja herkkusienet. Ruskista niitä hetki
pannulla ja laita homejuusto sekaan. Anna täytteen hetki jäähtyä, jolloin sitä
on helpompi käsitellä. Laita täytettä pihvin päälle ja ripottele kuivamausteita
päälle. Rullaa varovaisesti, laitan sen jälkeen muutama hammastikku pitämään
komeus koossa. Valmistele grillit suoraan tuleen
tai laita pannu päälle. Anna
paistovälineen lämmetä oikein kuumaksi, yksi suurimmista synneistä on liian
viileällä välineellä paistaminen. Grillaa/paista rullat. Kun pinta on hyvä,
voit laittaa vielä myllystä varovaisesti suolaa päälle. Anna pihvien vetäytyä
hetki ennen tarjoilua. Laita foliota astian päälle, jotta pihvit pysyvät
lämpimänä. Sitten vain tarjolle! Näin helposti kaupan valmisteista saa
tuunattua herkullisen lopputuloksen. Voit
toki tehdä pidemmän kaavan kautta ja nuijia pihvit itse sekä valmistaa
kastikkeen alusta asti, jolloin lopputulos paranee entisestään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti