Nyt on helppoa kuin heinänteko eikä edes yhtään niin
raskasta. Tehdään pippurinen paahtopaisti ja tuunataan kaupan
punaviinikastiketta. Paistin voit tehdä grillissä, savustimessa tai uunissa.
Minä tein tämän
Weberin WSM 47 savustimessa.
Tarvitset
Paisti:
1,5 kg paahtopaisti (Pouttu)
0,4 dl pippuria
1 rkl kivisuolaa
Kastikkeeseen:
1 dl punaviiniä
Sipuli
½ kasvisliemi
1 dl vettä
1 rosmariinin oksa
1 tl tummaa sokeria

Valmistellaan paisti. Laita kippoon sekaisin pippuri ja
suola. Sekoita hyvin ja hiero sekoitus lihan pintaan. Paahtopaisti voi olla
riekaleinen kuten minulla oli, silloin on hyvä sitoa liha, jotta se pysyy
ryhdikkäämpänä. Kun tämä on tehty, laita savustin lämpiämään. Laitoin näin
talviaikaan piipullisen brikettejä, kesällä voi mennä vähemmänkin. Savustimeen
haetaan n. 110-120 asteen lämpöä. Jos teet grillillä niin liha selkeästi
epäsuoralle tulelle ja uunissa tasalämmöllä. Kun lämpötila on saavutettu laita
paisti lämpiämään, käytin savustimessa kolmea
hicorypuun palasta, olisi voinut
laittaa pari enemmänkin… Paisti oli savustimessa noin kolme tuntia ja
sisälämpötila oli 60, kun otin pois. Kiedoin paistin folioon mahdollisimman
tiiviisti ja pistin pyyhkeen ympärille. Lihan täytyy antaa vetäytyä
ainakin 30 minuuttia, jotta lihasneste pysyy lihassa, kun leikkaat. Pidin paistin tunnin verran kapaloituna. Muista leikata liha vasten lihassyitä.

Kastikkeen valmistamiseen (hautumiseen) menee tunnin verran.
Kuori sipulia ja hienonna se
pieneksi. Laita sitten kaikki ainekset kattilaan,
kiehauta, kansi päälle ja jätä muhimaan noin tunniksi. Kaada kastike sihvilän läpi
toiseen kattilaan, näin saat lopputuotteesta samettista. Kiehauta vielä
lopputuote ja suurusta esim. tummalla maitzenalla, punaviini kastike pitää olla
melko notkeaa.
Ja näin. Nyt on tarjolla. Uuniperuna toimii tämän kanssa
erinomaisesti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti