maanantai 30. tammikuuta 2017

Pippurinen paahtopaisti savustimesta tuunatulla punaviinikastikkeella



Nyt on helppoa kuin heinänteko eikä edes yhtään niin raskasta. Tehdään pippurinen paahtopaisti ja  tuunataan kaupan punaviinikastiketta. Paistin voit tehdä grillissä, savustimessa tai uunissa. Minä tein tämän Weberin WSM 47 savustimessa.

Tarvitset

Paisti:

1,5 kg paahtopaisti (Pouttu)
0,4 dl pippuria
1 rkl kivisuolaa

Kastikkeeseen:

1 dl punaviiniä
Sipuli
½ kasvisliemi
1 dl vettä
1 rosmariinin oksa
1 tl tummaa sokeria

Valmistellaan paisti. Laita kippoon sekaisin pippuri ja suola. Sekoita hyvin ja hiero sekoitus lihan pintaan. Paahtopaisti voi olla riekaleinen kuten minulla oli, silloin on hyvä sitoa liha, jotta se pysyy ryhdikkäämpänä. Kun tämä on tehty, laita savustin lämpiämään. Laitoin näin talviaikaan piipullisen brikettejä, kesällä voi mennä vähemmänkin. Savustimeen haetaan n. 110-120 asteen lämpöä. Jos teet grillillä niin liha selkeästi epäsuoralle tulelle ja uunissa tasalämmöllä. Kun lämpötila on saavutettu laita paisti lämpiämään, käytin savustimessa kolmea
hicorypuun palasta, olisi voinut laittaa pari enemmänkin… Paisti oli savustimessa noin kolme tuntia ja sisälämpötila oli 60, kun otin pois. Kiedoin paistin folioon mahdollisimman tiiviisti ja pistin pyyhkeen ympärille. Lihan täytyy antaa vetäytyä ainakin 30 minuuttia, jotta lihasneste pysyy lihassa, kun leikkaat. Pidin paistin tunnin verran kapaloituna. Muista leikata liha vasten lihassyitä.

Kastikkeen valmistamiseen (hautumiseen) menee tunnin verran. Kuori sipulia ja hienonna se
pieneksi. Laita sitten kaikki ainekset kattilaan, kiehauta, kansi päälle ja jätä muhimaan noin tunniksi. Kaada kastike sihvilän läpi toiseen kattilaan, näin saat lopputuotteesta samettista. Kiehauta vielä lopputuote ja suurusta esim. tummalla maitzenalla, punaviini kastike pitää olla melko notkeaa.

Ja näin. Nyt on tarjolla. Uuniperuna toimii tämän kanssa erinomaisesti!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti