Pieni sormisyötävä sopii mihin tahansa tilaisuuteen. Tässä täytin
patongin palaset nugeteilla ja sulatin juuston palojen päälle. Halusin päästä
helpolla, joten ostin paistovalmiit patongit.
Sitten kauppaan ostamaan tarvikkeita
Yksi paketti Kotimaista Broileri ohutleikettä
Puolikarkeita vehnäjauhoja
Currya
Kurkumaa

Kananmunia
Korppujauhoja
Lousiana Bayonia (voit korvata paprikajauhe,
valkosipulijauhe, mustapippuri, suola)
Fazer paistovalmiit patongit
Paistoöljyä
Oliiviöljyä

Juustoraastetta
Kypsennä ensiksi patongit. Idea on, että ne ovat jäähtyneet,
kun täyttäminen alkaa. Nugettienteko on tuttua niille, jotka blogia ovat
aikaisemmin lukeneet. Menköön tämä heille kertauksena ja uusille lukijoille
uutena asiana.

Pilko ohutleikkeet noin sormenpaksuisiki pötkylöiksi. Sekoita
ensimmäiselle lautaselle jauho, curry ja kurkuma. Riko toiseen astiaan pari
kananmunaa ja laita joukkoon n. ruokalusikallinen vettä – sekoita hyvin.
Viimeiselle lautaselle korppujauho ja muut mausteet, sekoita ne hyvin. Pyöritä broilereita ensin jauhoseoksessa ja laita ne sitten
munaseokseen. Kun broitsun palat ovat kauttaaltaan kosteat nosta ne
korppujauhoihin ja käsittele ne kauttaaltaan. Nosta paneroitu broileri
lautaselle odottamaan paistoa, niiden on hyvä olla ainakin 10 minuuttia
rauhassa, jotta pinta kiinnittyy. Paneroinnin jälkeen voit mennä laittamaan
grillin tulille. Käytämme grillissä pannua, joten valmistele grilli suoralle
tulelle. Paista broilerit pannulla kypsiksi. Paiston jälkeen laita ota pannu
pois grillistä ja laita ritilä tilalle. Sulje grilli niin lämpö pysyy tallessa.
Anna broilerien jäähtyä.

Leikkaa patonki pariin osaan. Tee patonki sormella ontoksi
ja ujuta broitsun nugetti sisään. Kun nugetti on ujutettu sisään leikkaa
patonki parin sentin paloiksi ja laita pystyyn. Lorauta vähän oliiviöljyä
päälle ja kuorruta juustolla. Sitten setti grilliin epäsuoralle tulelle ja
grillaa niin pitkään, että juusto on sulanut. Älä anna patongin kuivaa liikaa.
Kokeilin ilman juustoa ja juuston kanssa, mielestäni juustoton kuivui aivan
liikaa.
Näiden kanssa kannattaa olla jokin hyvä majoneesi tarjolla.
Minä tein kylkeen oman valkosipulimajoneesin mutta toimii tässä muutkin
kostukkeet oikein hyvin.
Nauttikaa!!!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti