torstai 2. helmikuuta 2017

Pulled porkilla ja juustolla täytetty kauraleipä



Aikaisemminkin on tullut tehtyä täytettyjä leipiä mutta nyt hain kulmaa aikaisemmin tehdyistä yllätyssämpylöistä eli yksi iso tila johon täytteet laitetaan. Tästä pääset kurkkaamaan kuinka olen aikaisemmin tehny jauhelihatäyteleipää. Nyt kuitenkin tähän uutukaiseen herkkuun!

-          Kauraleipä 
-          200g Pulled porkia
-          0,5-1 dl vettä
-          200g Juustoraastetta, Gouda
-          0,5 dl Kansas City BBQ-soosi
-          Oliiviöljyä

Oletuksena sinulla on jo tehtyä pulled porkia. Jos ei niin tässä on helppo ohjeeni. Laita pulled pork kattilaan ja lisää vesi sekä lihaliemi, lämmitä massa kiehuvaksi ja lisää n. 1 dl juustoraastetta sekä 0,5 dl Poppamiehen Kansas City BBQ -soosia. Jos haluat potkua, korvaa Kansas City Smoky Apple soosilla. Kiehauta ja sekoita. Jätä sitten jäähtymään.

Mene tässä rakosessa laittamaan hiilet kuumaksi. Nyt kannattaa käyttää hiiliä kun halutaan kova
lämpö, laita n. 1/2-2/3 sytytyspiipullista. Sitten takaisin keittiöön viimeistelemään leipää. Leikkaa leivästä päällinen irti. Koverra sitten veitsellä ja käsin leipä ontoksi. Kostuta leivän sisäpinta oliiviöljyllä, laita sitten pulled pork massa leivän sisään ja päälle juustoraastetta. Voitele tämän jälkeen leipä ulkopuolelta oliiviöljyllä.

Valmistele grilli epäsuoraan tuleen. Jos käytätä kaasugrilliä niin naksauta se päälle ja anna lämmetä täysillä muutama minuutti. Laita leipä avonaisena grilliin ja sulje grillin kansi. Kun
juusto on sulanut laita leivän kansi kiinni. Pidä vielä hetken aikaa, kunnes leipä on lämmennyt hyvin ja tullut vähän rapsakkaaksi. Nyt leipä on valmis, ei muuta kuin tarjolle. Leikkaaminen on hivenen haasteellista mutta, jos sisusta saa vähän jäähtyä niin se ei leviä sieltä leikatessa.


Sen verran tukusta kamaa, että toimii myös oikeana ateriana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti