Tämä kakku on suoraan testilaboratoriosta mutta jääpähän
paljon asioita, joita parantaa. Ulkonäkö ei hurmaa mutta sisältö oli oikein
maukasta. Kyseessä varsin lättänä pulled pork –kakku, tästä tuli hitusen
matalampi kuin piti mutta meni se näinkin. Tarinan lopussa pari asiaa, joita
tulen parantamaan seuraavaan versioon, joten jos teet tämän mukaan niin mieti
kannattaako sinun tehdä muutokset saman tien.
Ensin valmistetaan pulled pork. Tähän valitsin taas
kasleria, siitä tulee mielestäni parhaat nyhdöt. Pulled porkia on tehty ennenkin ja siitä on reseptiä tässä
Kaslerin koko on 800g. Tämä
riitti kahteen kerrokseen, joten sitä mukaa kokoa kasvattamaan kuinka monta
kerrosta haluat. Pulled porkin valmistaminen on osana toista kirjoitusta joten
resepti on
Coleslaw salaatti pitää tehdä viimeistään edellisenä päivänä
maustumaan. Me käytämme tätä ohjetta.
Tehdäänpä kakku!
Tarvitset tähän pizzakiven. Weberin pizzakiven päällä on mahdollisuus käyttää peltiä, rakensin kakun siihen. Ensimmäiseksi kerrokseksi laitetaan Fazerin ruispaahtoleipää. Leikkaa leivistä reunat pois. Kostuta pohja pulled porkin lihaliemellä, omenamehulla sekä Santa Marian Roasted Garlic kastikkeella. Laita hyvin nyhdettyä possua kerrokseksi ja laita kerroksen päälle poppamiehen Kansas City kastiketta. Ei niin että koko nyhde peittyy vaan hitusen
Tässä vaiheessa briketit ovat kuumia, joten valmistele
grilli pizzan grillaukseen epäsuoralla tulella. Sitten on aika laittaa kakku
grilliin, nosta kakku kiven ja pellin päällä grilliin.
Kun kakku on grillissä laita kansi kiinni. Grillin lämpö
nousee n. 200 asteeseen. Grillaus kestää n. 10-15 minuuttia, kakku on sitten
kypsä kun juusto on sulanut ja saanut vähän ruskeaa väriä pintaan. Ota kakku
pois ja anna jäähtyä n. 10 minuuttia. Juuston pinta ei saa enää olla kuuma.
Pinnan jäähdyttyä, laita päälle coleslaw. Sitten
vain tarjolle!
vain tarjolle!
Kehitykseen:
Kakkua on hivenen vaikea leikata, koska nyhde on pitkäsäikeistä. Seuraavan kerran laitan lihasäikeitä vähän pienemmäksi. Mihinkään mössöön en aio sitä sekoittaa, koska haluan kakuissa olevan selkeää suutuntumaa. Toisena olisin laittanut enemmän possua. 800g ei oikein tahtonut riittää, tämä olisi tarvinnut vähintään kilon raakapainoltaan.
Kakkua on hivenen vaikea leikata, koska nyhde on pitkäsäikeistä. Seuraavan kerran laitan lihasäikeitä vähän pienemmäksi. Mihinkään mössöön en aio sitä sekoittaa, koska haluan kakuissa olevan selkeää suutuntumaa. Toisena olisin laittanut enemmän possua. 800g ei oikein tahtonut riittää, tämä olisi tarvinnut vähintään kilon raakapainoltaan.
Ei muuta kuin kokeilemaan ja tuunaamaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti