tiistai 17. toukokuuta 2016

Harva kakku päältä ruma mutta sisältä hyvä - pulled pork -kakku!


Tämä kakku on suoraan testilaboratoriosta mutta jääpähän paljon asioita, joita parantaa. Ulkonäkö ei hurmaa mutta sisältö oli oikein maukasta. Kyseessä varsin lättänä pulled pork –kakku, tästä tuli hitusen matalampi kuin piti mutta meni se näinkin. Tarinan lopussa pari asiaa, joita tulen parantamaan seuraavaan versioon, joten jos teet tämän mukaan niin mieti kannattaako sinun tehdä muutokset saman tien.

Ensin valmistetaan pulled pork. Tähän valitsin taas kasleria, siitä tulee mielestäni parhaat nyhdöt. Pulled porkia on tehty ennenkin ja siitä on reseptiä  tässä
Kaslerin koko on 800g. Tämä riitti kahteen kerrokseen, joten sitä mukaa kokoa kasvattamaan kuinka monta kerrosta haluat. Pulled porkin valmistaminen on osana toista kirjoitusta joten resepti on

Coleslaw salaatti pitää tehdä viimeistään edellisenä päivänä maustumaan. Me käytämme tätä ohjetta.

Tehdäänpä kakku!


Laita piipullinen brikettejä lämpiämään.

Tarvitset tähän pizzakiven. Weberin pizzakiven päällä on mahdollisuus käyttää peltiä, rakensin kakun siihen. Ensimmäiseksi kerrokseksi laitetaan Fazerin ruispaahtoleipää. Leikkaa leivistä reunat pois. Kostuta pohja pulled porkin lihaliemellä, omenamehulla sekä Santa Marian Roasted Garlic kastikkeella. Laita hyvin nyhdettyä possua kerrokseksi ja laita kerroksen päälle poppamiehen Kansas City kastiketta. Ei niin että koko nyhde peittyy vaan hitusen
vähemmän. Lado sitten toinen kerros leipiä ja kostuta Toinen kerros on Fazerin vehnäpaahtoa. Laita toisen kerroksen päälle mozzarella juustoraastetta.

Tässä vaiheessa briketit ovat kuumia, joten valmistele grilli pizzan grillaukseen epäsuoralla tulella. Sitten on aika laittaa kakku grilliin, nosta kakku kiven ja pellin päällä grilliin.
Kun kakku on grillissä laita kansi kiinni. Grillin lämpö nousee n. 200 asteeseen. Grillaus kestää n. 10-15 minuuttia, kakku on sitten kypsä kun juusto on sulanut ja saanut vähän ruskeaa väriä pintaan. Ota kakku pois ja anna jäähtyä n. 10 minuuttia. Juuston pinta ei saa enää olla kuuma. Pinnan jäähdyttyä, laita päälle coleslaw. Sitten
vain tarjolle!

Kehitykseen:

Kakkua on hivenen vaikea leikata, koska nyhde on pitkäsäikeistä. Seuraavan kerran laitan lihasäikeitä vähän pienemmäksi. Mihinkään mössöön en aio sitä sekoittaa, koska haluan kakuissa olevan selkeää suutuntumaa. Toisena olisin laittanut enemmän possua. 800g ei oikein tahtonut riittää, tämä olisi tarvinnut vähintään kilon raakapainoltaan.

Ei muuta kuin kokeilemaan ja tuunaamaan!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti