sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Rib eye -pihvit, siivuperunat ja paljon valkosipuliaRib eye -pihvit alkavat jo löytää tiensä markettien lihatiskiin. Rib eye suomenkielinen nimi on käytännössä välikyljys, joskus sen todetaan olevan myös entrecote. Oli nimi mikä tahansa niin tämä on pihvilihojen aatelia, rasvaa on sopivassa suhteessa ja se on vieläpä hyvää. Pitihän tällaista valmiiksi pakattua pihviä kokeilla.

Pihvin kylkeen tein uunissa siivuperunoita ja paahdoin grillissä valkosipulia. Tippa itsetehtyä valkosipulimajoneesia kruunasi kokonaisuuden.Tämä ateria on oikea herkku ja suosittelen tekemään. 

Laitetaan ensin perunat tulille, niillä menee kuitenkin paljon enemmän pidemmän aikaa. Pellilliseen siivuperunoita tarvitset

Kahdeksan kappaletta keskikokoisia Colombo perunoita
Desi oliiviöljyä
Paprikajauhetta
Valkosipulijauhetta
Suolaa

Pese perunat huolellisesti. Siivuta ne sen jälkeen muutaman millin paksuisiksi siivuiksi, onnistuu varsin näppärästi vihannesleikkurilla – ei ainakaan lähde sormista palat… Sekoita mausteet oliiviöljyyn ja sekoita perunat öljyyn. Laita n. tunniksi maustumaan jääkaappiin. Laita uuni n. 180 asteeseen kiertoilmalla. Ota nyt pihvit lämpiämään, ne ovat hyvä olla huoneenlämmössä noin tunti ennen grillausta. 

Kun uuni on valmis, levitä perunat pellille mahdollisimman tasaisesti. Laita perunat uuniin. Perunoilla menee uunissa noin 45 minuuttia, joten tähtää pihvien valmistuminen siihen. Pihvit ovat grillissä n. 5 minuuttia. Jos perunat alkavat tummua liikaa voit laskea lämpöä tai ottaa kiertoilman pois. 

Lämmitä grilli kuumaksi, nyt haetaan reilua 200 astetta, lähemmäksi 250 astetta. Otetaan sitten kokonainen valkosipuli ja halkaistaan se kahtia. Laita valkosipuli leikattu puoli alaspäin suoran tulen ”reunamille”. Kansi kiinni. Anna olla pari minuuttia ja laita sitten pihvit suoralle tulelle. Jokainen paistaa haluamasi kypsyyden, minulle
riittää pari minuuttia per puoli. Käännön jälkeen laita myllystä suolaa pinnalle, muuta maustetta tämä ei tarvitse. Pihvien valmistuttua laita ne folioon lepäämään. Ota samalla valkosipuli pois. Valkosipulin kynnet putoilevat helposti pois, joten ole tarkkana.

Perunatkin ovat varmasti jo valmiit, joten ei muuta kuin emmeet lautaselle ja nauttimaan. Minulla oli tässä kyljessä valkosipulinen itsetehty majoneesi, löydät ohjeen tästä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti