torstai 15. kesäkuuta 2017

Suklaabanaani jäätelöllä ja mintunlehdillä


Minun piti kokeilla niin monen muunkin tekemää suklaalla täytetty grillibanaania ja hyvää hän siitä tuli. Grillasin pitkästä aikaa kaasugrilliä ja täytyy myöntää, että toimiihan se! Tämä on aivan huippuherkku ja kuitenkin yksi helpoimmasta päästä, joskus sitä pääsee helpolla.

Tarvitset:

Banaaneita
Vaniljajäätelöä
Mintun lehtiä
Taloussuklaata

Laita grilli kuumenemaan. Kolmipolttimisessa grillissäni laitoin yhden polttimen täysille ja toisen keskiasentoon. Sitten valmistelemaan banaanit. Ota kuoresta noin sentin levyinen siivu pois ja tee veitsellä siihen kohtaan ura. Leikkaa uraan suklaata haluamasi määrä. Kun olet valmistellut banaanit, grilli on varmasti riittävän kuuma. Laita banaanit epäsuoralle tulelle, ihan sama teetkö kaasulla, briketeillä tai hiilillä.

Banaanit ovat valmiit, kun pinta on musta ja suklaa sulanut. Taloussuklaa on sen verran
töpäkkää, että pyöräytä kylkeen vaniljajäätelöä ja muutamia mintun lehtiä. Tämä jälkiruoka tai naposteltava on aivan hitti! Ajattelin seuraavaksi laittaa sisään poppamiehen chilisuklaata, katsotaan miten toimii. Kuvassa oleva lautanen on palmun lehdestä kuumapuserrettu kertakäyttölautanen, aterimet ovat puusta.

Laittakaahan banaanit grilliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti