sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Grillataanpa jäätelöä – no mikä jottei!


Usein uunijäätelö hämmentää kansaa, joten viedäänpä teemaa pidemmälle ja grillataan jäätelöä.

Tämä onnistuu perinteisesti uunissa mutta otetaan vähän grillinmakua tähänkin. Tämä grillijäätelö tehtiin Weberin 57 cm pallogrillillä, onnistuu varmasti muissakin riittävän kokoisissa palloissa tai kaasuissa. Tärkeää on saada n. 250 asteinen lämpötila ja jäätelö"keko" epäsuoralle tulelle.

Jäätelö tarvitsee pohjan. Tämä tehtiin Hellapoliisin unelmatorttuohjeella (puolittaen).

4 munaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
0,25 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 lt leivinjauhe

Laita uuni päälle 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti munasokerivaahtoon. Laita seos pyöreään n. 24 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään vuokaan. Laita vuoka uuniin n. kahdeksaksi minuutiksi, voit kokeilla hammastikulla, onko pohja valmis. Anna pohjan jäähtyä hyvin. Siirrä pohja leivontavuuasta vuokaan, joka kestää grillin ellei se jo ole sellaisessa.

Seuravaksi laitetaan grilli kuumenemaan. Lämmitin piipullisen weberin hiiliä, niillä päästään nopeasti koviin lämpöihin. Hiilien lämmetessä jatketaan grillijäätelön tekemistä.
Tehdään munavaahto jäätelön suojaksi

4 munan valkuaista
¾ dl sokeria

Laita kaikki astiaan ja vatkaa vaahdoksi.

Nyt viimeistelemään! Voit laittaa pohjan päälle erilaisia marjoja, hedelmiä, mausteina jne makua tuomaan. Minä laitoin banaania, koska suklaa ja banaani yhteen soppii! Kokoa tämän jälkeen jäätelöä keoksi, käytin suklaa- ja mansikka jäätelöä. Kun keko on valmis käy viimeistelemässä grilli. Seuraavaksi laita munavaahto jäätelön päälle tiiviiksi kuoreksi, yhtään reikää ei saa jäädä. Jos reikiä jää, jäätelö lähtee välittömästi sulamaan.

Sitten komeus grilliin epäsuoralle tulelle. Jos lämpötila pysyy 250 asteessa, voit kurkata kahden minuutin jälkeen, onko pinta ruskettunut. Jos sinulla on alhaisempi lämpötila odottele ainakin kolmisen minuuttia. Ota komeus pois, kun pinta on saanut vähän ruskeaa väriä. Sitten saman tien nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti