keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Amerikan tapaan! Savustettua papupekonipataa



Hämmästelin aikoinaan amerikkalaisten papujen käyttöä, sitä tuntui olevan joka ruualla lisäkkeenä eikä idea oikein uponnut. Vaan nyt olen nähnyt valon. Eräällä grillauskurssilla tehtiin grillissä papulisäkettä ja siitä asti sydämeni on sykkinyt pavuille - pekoni siellä on ollut jo aikaisemmin… Tehdään nyt harvinainen mutta absoluuttista täydellisyyttä hipova lisäke! Grillinä käytin Weberin WSM 47. Lisäke toimii varmasti muissakin grilleissä, joissa lämmön saa pidettyä matalana ja pitkään. Kaasugrilleissä on hyvä käyttää runsaammin savustuslastuja, jotta saa hyvää savun makua. Tämä on myös
tehtävissä uunissa ja parilla pienellä taikatipalla saat savunmakua myös silloin. Tämä pata on mukaelma Poppamiehen bbq padasta.

Heti alkuunsa voit laittaa noin piipullisen brikettejä lämpiämään. Sitten raaka-aineiden kimppuun

Tarvitset:

Yksi purkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
Yksi purkki kidneypapuja chilikastikkeessa
Paketti pekonia
Yksi iso sipuli
200 g tuoreita herkkusieniä
Yksi esikeitetty maissi
Poppamiehen Savuomena ja Kansas City
Pari tl Poppamiehen jalosavua, jos teet tämän kaasulla ilman savua tai uunissa.
Tummaa olutta.  Käytin taas Kasteelia. Siinä on pieni makeahko maku, joka sopii hyvin savun kanssa

Tekeminen on erittäin yksikertaista. Pilko pekoni ja sipuli, paista niitä hetken aikaan pannulla. Kaada sitten pataan. Siivuta herkkusienet parin millin paksuisiksi siivuiksi ja laita pataan. Avaa tölkit ja kaada pataan, avaan olut pulloa ja kaada siitä noin pari desiä pataan (juo itse loput…), ”veistä” maissista tähkät irti ja laita pataan. Maissit voi mennä isompinakin kekoina, kyllä ne sitten padassa irtoava mutta älä vaan maissin ydintä laita mukaan. Poppiksen savuomenaa sekä Kansa Cityä puolisen desiä molempia. Kaikki vaan pataan ja sekoita hyvin.

Valmistele briketit ja savustus palat grillin syövereihin / naksauta kaasugrillipäälle ja aseta savustuspurut paikalleen. Minä käytin kolmea savustuspalaa. Nosta pata ilman kanssa grilliin. Lämpö voi alussa olla aika kovakin, vaikka n. 170 astetta niin että pata alkaa hiljalleen kiehua. Laske sen jälkeen lämpö noin 120 asteen tienoille. Pidä pata kaikessa rauhassa puolisen tuntia ja käy sitten sekauttamassa. Pataa kannattaa sekauttaa noin puolen tunnin välein niin maku tasaantuu ja savun maku syvenee. Tee tätä noin reilut kaksi tuntia, voi mennä paljon
pidempäänkin. Pata on valmis, kun se ei enää ole ihan litkua vaan rakenteeltaan jäykempää, voisi verrata vaikka kaurapuuroon. Mikäli pata uhkaa kuivua aikaisemmin tai haluat säännöstellä savunmakua niin laita kansi päälle, minä tein niin puolentoista tunnin jälkeen. Kun olet ottanut padan pois anna sen vielä muhia puolisen tuntia kansi päällä.


Tämän jälkeen tarjolle ja näin sinustakin tulee papufani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti