maanantai 6. kesäkuuta 2016

Pulled porkilla täytetty kesäkurpitsa – nyt tuli jackpot!

Nyt voi rinta rottingilla todeta, että onnistui! Alun perin pieneksi lisäkkeeksi ajateltu täytetty
vihannes olikin niin erinomaista, että pihvit jäivät syömättä ja kurpitsa loppui kesken – no okei, menivät ne pihvitkin…Huomaan, että olen innostunut täyttelemään kaikenlaisia ruokatarvikkeita, sämpylöitä, pihvejä, vihanneksia ja nyt siis kesäkurpitsa.

Tarvitset:
Kasleria 1 kg
Kesäkurpitsan
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Oliiviöljyä
Mozzarella raastetta

Yksi kesäkurpitsan puolikas pitäisi riittää, jos on muutakin syötävää mutta jos ei niin uppoaa se
kokonainenkin. Täyttää voi millä haluat mutta minulle luonnollinen valinta oli pulled pork. Tein possun perinteisesti uunissa mutta nyt ei mausteella. Kokeilin nyt Poppamiehen Burgers & Ribs –mausteseosta aikaisemman slow food
rubin tai garlic rubin sijaan. Tarvitsen kilon kasslerin, kovin paljon pienempiä ei kannata tehdä… Kurpitsaan ei toki mene kuin n. 50g possua, jääpähän loppu sitten muuten naposteltavaksi.

Kuivaa kaslerin pinta. Aste se vahvan folion päälle ja annostele mauste siihen. Hiero n. 40 g (kiloa kohden) maustetta. Saattaa tuntua runsaalta mutta anna palaa vaan. Tämän jälkeen tee tiukka ”nyttönen” eli kassler folion sisään. Laita sitten toinen kerros vahvaa alumiinifoliota ja tiukasti kiinni. Idea on, etteivät nesteet pääse
valumaan pois vaan liha kypsyy omassa liemessään. Laita uuni 100 asteeseen ja folioköntti paistovuokaan. Tämä siksi, että jos/kun folio pettää, niin nesteet eivät ole uunin pohjalla. Pidä kilon könttiä n. 12 tuntia. Kun otat lihan pois uunista anna, sen vetäytyä noin tunnin, ala sitten nyhtämään. Karhunkynnet ovat parhaat nyhtöhommiin mutta onnistuu se haarukoillakin. Kaada lopuksi folioon jäänyttä lihalientä nyhdon sekanaan noin puolet. Sekoita.

No niin ja sitten kesäkurpitsan kimppuun! Pese kesäkurpitsa hyvin ja halkaise se. Koverra pikkulusikalla sisusta pois. Voit ottaa myös vähän kovempaakin osaa pois mikäli haluat
tilavuutta lisää. Laita pohjalle oliiviöljyä ja levitä se koko pohjan alalle. Tämän jälkeen laitataan suolaa 1/3 t-lusikallista ja vastarouhittua mustapippuria. Nyt on aika laittaa yhtä universumin perusosaa eli pulled porkia. Laita sitä sen verran ettei possu nyt tursua ulos mutta kuitenkin riittävästi. Sitten on juustoraasteen vuoro, kuorruta possu kauttaaltaan juustolla.

Sitten grilliin epäsuoralle tulelle. Laita kansi kiinni ja annan olla grillissä niin kauan, kuin juusto on sulanut sekä kesäkurpitsa pehmentynyt. Aikaa tämä ottaa n. 15-20
minuuttia riippuen lämpötilasta. Loppuvaiheessa voit siirtää kesäkurpitsan hyvin liki suoraa tulta, jos tuntuu, ettei tapahdu riittävästi.

Nosta kurpitsa pitkittäin grillistä ja annan sen rauhoittua muutaman minuutin. Meillä tätä syötiin Pimeänpullon Paholaisen kastikkeen kanssa. Päälle voit myös laittaa erilaisia bbq-kastikkeita esim. Kansas Cityä tai Kentucky Bourbon . Varoisin kuitenkin laittamasta liikaa tulisuutta, koska tämä koostuu melko hennoista mauista.

Sitten vain nauttimaan! Niin mekin tehtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti