keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Täytetty jauhelihamureke grillistä!




Grillissä saa tehtyä oivan murekkeen, maku on aivan erilainen kuin uunissa lämmitelty. Rapea pinta ja kostea sisältä.

Tästä tein melkoisen oman virityksen ja murekkeessa on se loistava puoli, että siihen saa ympättyä monia eri makuja kunkin syöjän mukaan. Vain Amerikkalaisissa pastellisävyisissä elokuvissa on perhe, joille kaikille kelpaa kaikki maut, normaalissa elämässä tuskin näin on. Tämä mureke tuli tehtyä kolmeen osioon, yksi täyttämätön, yksi täytetty keitetyllä kananmunalla ja minun suosikkini homejuustolla täytetty. Tästä tehtiin sen kokoinen, että olisi hyvin riittänyt vielä seuraavalle päivälle – ei riittänyt.

Taikinaan käytin:

800 g naudan jauhelihaa. Rasvaa vähintään 17%, pienempi rasvamäärä tekee murekkeesta kuivan
1 rkl Poppamiehen burgers and ribs –maustetta
1 pussi ranskalaista sipulikeittpa
Muutama pyöräytys mustapippuria myllystä
n. 3 dl vettä
1 dl korppujauhoja
0,5 dl mozzarella raastetta

Täytteeksi:
kaksi keitettyä kananmunaa
“iso kasa” Aura sinihomejuustoa

Tee näin:


Ota jauhelihapaketit lämpiämään. Sekoita aluksi korppujauhot, sipulikeitto ja mausteseos kulhossa. Lisää vesi ja sekoita hyvin. Jätä nyt massa turpoamaan, kymmenisen minuuttia riittänee hyvin. Laita tässä vaiheessa grilliin piippusytyttimeen n. ¾ brikettejä lämpimään. Kaasugrilli taas jotakin minuutteja ennen kuin viet murekkeen valmistumaan.

Kun massa on ”jähmettynyt” sekoita se hyvin jauhelinhan ja juustoraasteen kanssa, tee sekoittaminen käsin eikä koneella. Kone rikkoo lihassyyt ja tekee lihasta ”nauhamaisempaa” ja
ainakin minä tykkään syödä vähän rakeisempaa lopputuotetta. Kun massa on valmis, tee murekkeelle pohja. En löytänyt sopivaa astiaa, joten tein alustan vahvasta foliosta. Muotoile lihasta n. 30–40 senttiä pitkä pohja, painele siihen uurre, johon voit täytteet laittaa. Laita täytteet paikalleen. Tämän jälkeen muotoile lopusta jauhelista päällinen niin ettei täytteet näy. Lopuksi voit silotella pinnan - kastele kämmentäsi vedessä ja silitä pötkylä hennosti silitellen tasaiseksi. Näin mureke on valmis uuniin. Paitsi, että muista merkata missä kohtaa on mitäkin täytettä… Merkkaus voi olla vaikka
ketsuppivana täytteiden taitepisteeseen tai kuten minä tein, pieni homejuuston pala murekkeen pinnalle homejuuston kohdalle.

Valmistele grilli epäsuoraan valmistukseen. Lämpötilan pitäisi nousta n. 200 asteen tienoille, vähän matalampikin pallogrillissä riittää, koska se toimii kuin kiertoilmauuni.

Laita mureke grilliin. Valmista pitäisi olla noin 30 minuutin kuluttua. Mureke ulos ja anna lämmön tasaantua viisi/kymmenen minuuttia, sitten syömään! Lisukkeena puolukkahilloa ja
perunamuusi! Sipulikasti toimii myös erinomaisesti, varsinkin, jos teet keitinperunoita.

Mureketta voi tuunata verhomalla se pekoniin…









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti