Perunasta on todellakin moneksi. Muusia en nyt tehnyt mutta
pari kokeilua grillissä perinteisen uuniperunan lisäksi. Uuniperunat tulevat
grillistä oikein helposti mutta tuodaan siihen pieni twisti ja tehdään perunapommeja!
Näin verkossa tästä yhden version mutta tässä on meikäläisen viritys. Tämän
lisäksi kokeilin perunavenettä, joka toimii street food –tyyppisesti helppona
syötävänä, sopii hyvin myös alkupalaksi. Valitsin perinteisen Rosamundan, mutta
mikä tahansa ohutkuorinen ja jauhoinen peruna toimii.
Perunapommi
Taaksepäin katsoen lisäisin vielä pikkusen suolaa mukaan. Muita täytevaihtoehtoja voisi olla koskenlaskijachilijuustopala, valkosipulia ja juustoraastetta jne. Vaihtoehtojen määrä on rajaton!
Perunavene on aivan loistava ratkaisu! Halkaise peruna ja koverra sisustaa hieman pois. Jätä perunan
reunaa noin kolmisen milliä, idea ettei reuna mene puhki. Tässäkin valitset ne täytteet, jotka mieli tekee. Tahdoin kokeilla yksinkertaista ja täytin kaiverretun ”montun” juustoraasteella. Lisäsin vielä päälle suolaa ja mustapippuria. Grilliin epäsuoralla tulelle ja anna potun olla rauhassa. Kuumuutta ei tarvitse tai edes saa olla kovin paljon, n. 150 astetta riittää hyvin – aika ratkaisee. Pottu alkaa olemaan valmis, kun juusto on sulanut ja sen pinta on saanut ruskeaa väriä. Muutaman millin perunaseinämä kypsyy hyvin
nopeasti.
Näitä on pakko kokeilla!
VastaaPoista