Kun pitää tehdä iltapalan ja iltaruuan välimuoto niin
tässähän tämä. Voihan tämän toki muutenkin tehdä mutta tähän tarkoitukseen meillä
tuli tehtyä. Lisäsin broitsuun vähän twistiä injektoimalla siideriä
ohutleikkeeseen ennen grillausta. Tällä tavalla leike oli todella mehukas, joten
jos sinulla sattuu olemaan ylimääräisiä neuloja tyrkyllä niin kannattaa
kokeilla. Onnistuuhan tämä tietysti ilman injektointiakin. Toinen vähän
poikkeavampi tuunaus oli valkosipulisipseistä tehty panerointi. Leivän päälle
paistettiin tuoreita herkkusieniä ja sulatettiin juustoja, raikkautta tuomaan
grillattua paprikaa ja lehtikaalia ruukusta.
Valitse ehdottomasti Kotimaista broilerin ohutleikkeitä,
koska ne ovat riittävän paksuja pitämään kosteuden sisällä.
Lähdetäänpäs rakentamaan todella tukuista broitsuleipää
grillistä!
Tarvitset
Currya 2 tl
Kurkumaa 2 tl
Punainen paprika
Tuoreita herkkusieniä
Kakasi kananmunaa
Vehnäjauhoja
Lehtikaali
Siideri
Vettä
Jos injektoit, niin tehdään se ensin. Tarvitset n. desin siideriä yhtä broitsupakettia kohden (3-5 filettä). Injektoi tiheästi fileen sisään siideriä.
Seuraavaksi broilerin panerointi työnalle. Laita reilusti (reilut puoli pussia) Kartanon valkosipuli ja kermaviili -sipsejä pakastepussiin ja murskaa ne mahdollisimman pieniksi. Kaada sitten lautaselle. Laita toiselle lautaselle vehnäjauhoja sekä riko vielä syvälle lautaselle kaksi kananmunaa ja lisää siihen pari ruokalusikallista vettä. Sekoita kananmunat niin, että seos on tasaisen väristä. Lautasista linjasto. Pyöräytä leikkeet ensin jauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi sipseissä niin, että ne ovat mahdollisimman tasaisesti kuorrutetut. Sitten broitsut jääkaappiin odottamaan paistamista. Seuraavaksi valmistelemaan grilliä, laita ¾ piipullista hiiliä tai brikettejä lämpiämään.
Nyt kastikkeen kimppuun. Laita kattilaan purkillinen
nestemäistä koskenlaskijaa ja puoli pakettia tzatziki tuorejuustoa. Laita
sekaan currya ja kurkumaa molempia kaksi t-lusikallista. Lämmitä juustoseos
hissukseen kuplivaksi ja lisää n. ruokalusikallinen vettä, sekoita. Laske
lieden lämpötila ykköselle, idea pitää seos lämpimänä, kiehua sen ei tarvitse. Jos
tuntuu liian jankilta, niin lisää hivenen vettä.
Pese ja leikkaa herkkusienet siivuiksi. Paista ne pannulla,
voit jättää sienet pannulle pysymään lämpimänä. Leikkaa paprika muutamaan isoon
osaan ja pyöräytä niitä vähän oliiviöljyssä.
Sitten grillaamaan. Grillihiilet ovat varmasti jo kuumat, valmistele grilli suoralle tulelle. Laita pannu ritilälle. Asettele nyt paprikat ritilälle grillaantumaan. Pannulle culinesseja ja rypsiöljyä noin 50/50 suhteessa. Anna lämmetä hetken ja laita broilerin leike pannulle. Paista leikkeet hyvässä määrässä rasvaa, pinta saa kauniin värin. Ole kuitenkin hereillä, koska pinta palaa todella helposti. Kääntele samalla paprikoita leikkeleitä paistellessa. Kun fileet on paistettu kääri ne folioon ja jätä grillin reunalle. Pistä grillin kansi kiinni ja pidä noin 10 minuuttia, näin fileet ovat varmasti kypsät. Lopuksi paahda leipää grillillä niin, että pinta tulee rapeaksi.
Sitten on enää herkun kokoaminen. Laitetaan järjestykseen:
leitä, file, sienet, lehtikaali, paprika ja kastike.
Tämän parempaa broitsuleipää en ole ikinä ennen maistanut,
väitän että osuu sinunkin makuhermoon
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti