maanantai 2. lokakuuta 2017

Grillattu sienipiirakka




Grillattu sienipiirakka

Syksyn perinteisiä herkkuja on sienipiirakka ja juuri nyt metsät ovat pullollaan herkullisia sieniä, joten ei muuta kuin grilli kuumaksi! Tämä, kuten leivonnaiset yleensäkin, tehdään epäsuoralla tulella. Tekemääni piirakkaan käytin vielä varuiksi pitsakiveä piirakkavuuan alla ja se oli kyllä oikea ratkaisu. Ilman kiveä pohja olisi varmastikin palanut. Tässä vähän oikaisin ja käytin valmista piirakkapohjaa, ei se nyt paha synti ole…

Tarvitset piirakkaan
380 g piirakkapohja (Myllyn Paras Ruis-Kaurapiirakkataikina)
1 litra pilkottuja suppilovahveroita ja kanttarelleja
 2 sipulia
1,5 dl maito
1,25 tl suolaa
4 rkl chilikoskenlaskijajuustoa 
3 kananmunaa
1 dl tuoretta persilijaa
2,5 dl 4% ruokakermaa



Anna piirakkapohjan sulaa ohjeen mukaan noin tunti. Laita pohja vuoan keskelle ja levittele sormin se tasaisesti. Pilko sienet ja paista niistä kosteus pois, laita paiston jälkeen sienet odottamaan sivummalle. Laita pannuun voita, pilko sipulit ja kulota ne pehmeiksi. Tässä välissä on hyvä mennä laittamaan grilliin briketit kuumenemaan, kaasugrillistä voit laittaa ”höökin” päälle vähän myöhemmin. Voit nyt sekoittaa kaikki loput ainekset keskenään, muista lisätä myös sipuli mukaan, sekoita. Kaada täyte piirakkapohjaan.



Asettele briketit ympyrän muotoon grilliin ja laita ritilän päälle pitsakivi. Laita kansi kiinni ja anna grillin lämmetä n. 225 asteeseen. Pärjäät alhaisemmallakin lämmöllä mutta se sitten venyttää paistoaikaa. Kun grilli on riittävän kuuma laita vuoka grilliin ja kansi kiinni. Mikäli lämpötila pysyy 225 asteessa niin paistoaika on noin 30-40 minuuttia. Minulla lämpö laski 190-200 asteeseen n. 30 minuutin jälkeen, jolloin paistoaika venähti 50 minuuttiin. 



Piirakka on kypsä kun pinta on ottanut väriä ja ”hyytynyt”, myös pohan reuna irtoaa vuoasta helposti. Kun teos on kypsä niin anna jäähtyä pöydällä, piirakka jämäköityy eikä syöjätkään polta suutansa. Sitten vain nauttimaan! Piirakan kaveriksi sopii erinomaisesti vihersalaatti, jossa päällä valkosipulisalaatinkastiketta.


Nauttikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti