Grillattu sienipiirakka
Syksyn perinteisiä herkkuja on sienipiirakka ja juuri nyt
metsät ovat pullollaan herkullisia sieniä, joten ei muuta kuin grilli kuumaksi!
Tämä, kuten leivonnaiset yleensäkin, tehdään epäsuoralla tulella. Tekemääni
piirakkaan käytin vielä varuiksi pitsakiveä piirakkavuuan alla ja se oli kyllä
oikea ratkaisu. Ilman kiveä pohja olisi varmastikin palanut. Tässä vähän oikaisin ja
käytin valmista piirakkapohjaa, ei se nyt paha synti ole…
Tarvitset piirakkaan
380 g piirakkapohja (Myllyn Paras Ruis-Kaurapiirakkataikina)
1 litra pilkottuja suppilovahveroita ja kanttarelleja
1 litra pilkottuja suppilovahveroita ja kanttarelleja
1,5 dl maito
1,25 tl suolaa
4 rkl chilikoskenlaskijajuustoa
3 kananmunaa
1 dl tuoretta persilijaa
2,5 dl 4% ruokakermaa
1,25 tl suolaa
4 rkl chilikoskenlaskijajuustoa
3 kananmunaa
1 dl tuoretta persilijaa
2,5 dl 4% ruokakermaa
Anna piirakkapohjan sulaa ohjeen mukaan noin tunti. Laita pohja vuoan keskelle ja levittele sormin se tasaisesti. Pilko sienet ja paista niistä kosteus pois, laita paiston jälkeen sienet odottamaan sivummalle. Laita pannuun voita, pilko sipulit ja kulota ne pehmeiksi. Tässä välissä on hyvä mennä laittamaan grilliin briketit kuumenemaan, kaasugrillistä voit laittaa ”höökin” päälle vähän myöhemmin. Voit nyt sekoittaa kaikki loput ainekset keskenään, muista lisätä myös sipuli mukaan, sekoita. Kaada täyte piirakkapohjaan.
Asettele briketit ympyrän muotoon grilliin ja laita ritilän
päälle pitsakivi. Laita kansi kiinni ja anna grillin lämmetä n. 225 asteeseen.
Pärjäät alhaisemmallakin lämmöllä mutta se sitten venyttää paistoaikaa. Kun
grilli on riittävän kuuma laita vuoka grilliin ja kansi kiinni. Mikäli
lämpötila pysyy 225 asteessa niin paistoaika on noin 30-40 minuuttia. Minulla lämpö laski 190-200 asteeseen n. 30 minuutin jälkeen, jolloin paistoaika venähti 50
minuuttiin.
Piirakka on kypsä kun pinta on ottanut väriä ja ”hyytynyt”, myös
pohan reuna irtoaa vuoasta helposti. Kun teos on kypsä niin anna jäähtyä
pöydällä, piirakka jämäköityy eikä syöjätkään polta suutansa. Sitten vain
nauttimaan! Piirakan kaveriksi sopii erinomaisesti vihersalaatti, jossa päällä
valkosipulisalaatinkastiketta.
Nauttikaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti