keskiviikko 23. elokuuta 2017

Grillistä hunajachilimaustetut jättikatkaravun pyrstöt leivällä



Tästä irtoaa aivan erinomainen tapas illanistujaisiin tai alkuruuaksi suuremmalle aterialle – tai sitten muuten vaan syötäväksi. Tein tätä Tampereen Chilifesteillä ja näytti yleisölle maistuvan. Sovelsin tähän aikaisemminkin kirjailtua reseptiä broileriversiosta, joten tässä tämä alkuperäinen. Kiireellä tehtynä valmistamiseen menee n. 15 minuuttia mutta parempi tulos tulee rauhallisemmin.
Tämä ruoka syntyy kolmesta kokonaisuudesta. Limellä, hunajalla ja chilillä mausteuista jättikatkaravun pyrstöistä, korianteri tahnasta ja grillatusta leivästä. Lähdetään tekemään järjestyksessä.



Tehdään ensin korianteritahna maustumaan.

Tarvitset:
1 miedohko chili
1 ruukku korienateria
2 sipulin vartta (ei kahden kevätsipulin varret)
1 limetti
puolidesiä rypsiöljyä
1 rkl kalakastike
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1 dl mantelia

Halkaise chili ja ota siemenet pois. Laita sen jälkeen chili ja kaikki muut ainekset sauvasekoittimen astiaan. Jauha sekoittimella aineksia niin kauan, että siitä tulee tahnaa. Laitan tahna jääkaappiin maustumaan. Se saa olla siellä tunnin verran ja sitten voidaan alkaa marinoida jättikatkaravun pyrstöjä.



Tarvitset:

1 miedohko chili
n. 10 kappaletta jättikatkaravun pyrstöjä
2 limetin puristettu mehu
½ tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa

Halkaise chili ja poista siemenet. Pilko chili pieneksi ja laita kulhoon. Pistä sekaan kaikki loput ainekset. Jos sinulla on ne pakasteina, niin voit sulattaa pyrstöt nopeasti viileän juoksevan veden alla. Parhaiten ne sulavat jääkaapissa, mutta se ottaa aikaa vuorokauden verran. Varmista, että ravuista on poistettu suoli, jos ei, poista se. Anna pyrstöjen marinoitua ainakin tunnin verran.



Laita grilli kuumaksi ja valmistele se suoralle tulelle. Kun grilli on valmis laita pyrstöt vartaaseen ja grilliin suoralle tulelle. Laita samalla grilliin leivät, joiden päälle aiot tarjottavat laittaa. Tässä toimii hienosti patonki. Grillaa pyrstöjä pari minuuttia / puoli, niin että pinta saa hyvän ruskeahkon värin. Älä anna kuitenkaan mennä pitkäksi, pyrstö muuttuu ”kumimaiseksi”, jos paistuu yli. Ota leivät pois tai siirrä ne epäsuoralle tulelle, etteivät pala. Kun pyrstöt ovat valmiit, levitä leivälle tahna ja pyrstö siihen päälle.

Syö kohtuullisen rivakasti, ettei leipä ja pyrstö jäähdy liikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti