Tästä irtoaa aivan erinomainen tapas illanistujaisiin tai alkuruuaksi suuremmalle aterialle – tai sitten
muuten vaan syötäväksi. Tein tätä Tampereen Chilifesteillä ja näytti yleisölle
maistuvan. Sovelsin tähän aikaisemminkin kirjailtua reseptiä broileriversiosta,
joten tässä tämä alkuperäinen. Kiireellä tehtynä valmistamiseen menee n. 15
minuuttia mutta parempi tulos tulee rauhallisemmin.
Tämä ruoka syntyy kolmesta kokonaisuudesta. Limellä,
hunajalla ja chilillä mausteuista jättikatkaravun pyrstöistä, korianteri
tahnasta ja grillatusta leivästä. Lähdetään tekemään järjestyksessä.
Tehdään ensin korianteritahna maustumaan.
Tarvitset:
1 miedohko chili
1 ruukku korienateria
2 sipulin vartta (ei kahden kevätsipulin varret)
1 limetti
puolidesiä rypsiöljyä
1 rkl kalakastike
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1 dl mantelia
1 ruukku korienateria
2 sipulin vartta (ei kahden kevätsipulin varret)
1 limetti
puolidesiä rypsiöljyä
1 rkl kalakastike
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1 dl mantelia
Halkaise chili ja ota siemenet pois. Laita sen jälkeen chili
ja kaikki muut ainekset sauvasekoittimen astiaan. Jauha sekoittimella aineksia
niin kauan, että siitä tulee tahnaa. Laitan tahna jääkaappiin maustumaan. Se
saa olla siellä tunnin verran ja sitten voidaan alkaa marinoida jättikatkaravun
pyrstöjä.
Tarvitset:
1 miedohko chili
n. 10 kappaletta jättikatkaravun pyrstöjä
2 limetin puristettu mehu
½ tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
n. 10 kappaletta jättikatkaravun pyrstöjä
2 limetin puristettu mehu
½ tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
Halkaise chili ja poista siemenet. Pilko chili pieneksi ja
laita kulhoon. Pistä sekaan kaikki loput ainekset. Jos sinulla on ne pakasteina,
niin voit sulattaa pyrstöt nopeasti viileän juoksevan veden alla. Parhaiten ne sulavat
jääkaapissa, mutta se ottaa aikaa vuorokauden verran. Varmista, että ravuista
on poistettu suoli, jos ei, poista se. Anna pyrstöjen marinoitua ainakin tunnin
verran.
Laita grilli kuumaksi ja valmistele se suoralle tulelle. Kun
grilli on valmis laita pyrstöt vartaaseen ja grilliin suoralle tulelle. Laita
samalla grilliin leivät, joiden päälle aiot tarjottavat laittaa. Tässä toimii
hienosti patonki. Grillaa pyrstöjä pari minuuttia / puoli, niin että pinta saa
hyvän ruskeahkon värin. Älä anna kuitenkaan mennä pitkäksi, pyrstö muuttuu ”kumimaiseksi”,
jos paistuu yli. Ota leivät pois tai siirrä ne epäsuoralle tulelle, etteivät
pala. Kun pyrstöt ovat valmiit, levitä leivälle tahna ja pyrstö siihen päälle.
Syö kohtuullisen rivakasti, ettei leipä ja pyrstö jäähdy liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti