
Grillissä tehty pitsa on van törkeen hyvää ja onnistuu
yllättävän helposti - yksi sellainen kiitos. Täytteeksi haluan usein jotain muuta kuin perusjauhelihaa tai kaupan kinkkusuikaleita, joten suuntasin taas matkani
Wigrenin tehtaanmyymälään
hakemaan savukasleria (tästä on tulossa mun suuri suosikki). Kasleri on niin
kiinteärakenteista ja intensiivisen makuista, että pitsapohja suorastaan huutaa
sitä päällensä.

Grilliin haetaan kovaa kuumuutta, tavoite on 250
tietämillä mutta näin pakkaskeleillä se jää ainakin minulla alemmaksi. Tämän
pitsan tein 220 asteessa ja hyvä tuli. Tämän tein taas Weberin
brikettigrillillä ja
pitsakivellä ja -pellillä.
Pitsapohja
2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
Päällinen
300 g savustettua kasleria
gouda juustoraastetta
Poppamiehen Kansas city -soosia
Sekoita ensin hiiva vehnäjauhoihin. Laita vesi astiaan ja
sekoita öljy ja suola siihen, sen jälkeen lisää jauhohiivaseos vaivaten. Mene
tässä vaiheessa valmistelemaan grilli. Kun briketit ovat alkaneet lämpiämään,
aletaan valmistelemaan pitsaa. Pilko kasler

pieniksi palasiksi, yritä olla
syömättä siitä ennakkoon yhtään palaa… Ota nyt taikina ja kaulitse se ohueksi,
paistopellin kokoiseksi. Kaulitsemisen jälkeen siirrä pohja pellille. Jos pohja
on isompi tee reunoista pikkusen paksumpi tai jätä laittamatta ylimääräinen
taikina. Brikettien pitäisi olla nyt lämpimänä. Kaada ne ympyrämuotoon
grilliin, ritilä päälle ja pitsakivi keskelle ritilää lämpiämään. Mikäli käytät
kaasugrilliä naksauta grilli nyt kuumeneman ja laita pitsakivi sisään. Sitten
pitsan viimeistelyyn.
Laita pohjan päälle sopivasti Kansas Cityä ja
ihan pieni
ripaus juustoraastetta. Sitten kasler ja lopuksi juustoraaste. Luota minuun, tämä
pitsa ei tarvitse mitään muuta!

Nyt pitsa grilliin ja kansi visusti kiinni. Aikaa kuluu
noin kymmenen minuuttia ja pitsan pitäisi olla valmis. Tarkista vielä, että
pohja on pellin päällä irtonainen eli kypsä. Sitten vain pitsa grillistä ja
nauttimaan. Pitsan kanssa toimii sitten hyvä olut!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti