Yksi tärkeimmistä asioita onnistuneissa ribseissä on se,
että lihassa on suutuntumaa mutta samalla lihan pitää lähteä
luista melkein imaisemalla. Toisaalta jokaisella on oma suosikkinsa, joten
absoluuttisesti oikeaa tapaa ribsien tekoon ei ole. Olen tehnyt tätä erinomaista
lihaa nopeasti grillaten, hitaasti uunissa, hitaasti savustimessa, ensin
keittäen ja sitten nopeasti grilliin. Nyt tuli vielä kokeiltua esikypsytys
haudutuspadassa (crock pot) ja sitten grilliin. Tulos oli yllättävän hyvä! Lihassa
oli paljon enemmän suutuntumaa kuin kattilan kautta mutta liha lähti luista
aivan erinomaisesti. Myös maku oli intensiivisempi.
Näin kaikki tapahtui!
Tarvitset:
Kolmisen kiloa ribsejä (viidelle)
Poppamiehen burges and ribs -rubia
Poppamiehen Kansas City -bbq soosia. Voit tietysti ottaa jotain voimakkaampaa esim. Poppamiehen savuomenaa, joka sopii ribseille aivan erinomaisesti.
Desi kraanavettä
Kun grilli on kuumana laita ribsit suoralle tulella. Laita
ensin kalvon puoli alaspäin. Grillaa sen aikaa, että pinta saa kauniin värin. Käännä
rivistö ja laita soosit taas pintaan. Grillaa taas hetki, jotta pintaan tulee
väriä. Älä grillaa liian kauaa, ettei soosi pala lihaan. Kun pintaan on taas tullut pikkusen lisää väriä, käännä ribsirivi ja laita uusi kerros soosia.
Siirrä nyt lihat epäsuoralle tulelle ja laita kansi kiinni. Anna olla vajaa 10 minuuttia, jos grilli käy reilussa 200 asteessa. Jos vähemmässä
niin pidä vartin verran. Ota ribsit pois ja kiedo ne folioon. Anna lihojen ”rauhoittua”
vartin verran ja iske sitten kiinni kuin huomista ei olisikaan.
Kylkeen tein muurikkaperunat ja valkosipulimajoneesin.
Ääntä kohti hyvät ystävät, tästä vatsa tykkää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti