tehtävissä uunissa ja parilla pienellä taikatipalla saat savunmakua myös silloin. Tämä pata on mukaelma Poppamiehen bbq padasta.
Heti alkuunsa voit laittaa noin piipullisen brikettejä
lämpiämään. Sitten raaka-aineiden kimppuun
Tarvitset:
Yksi purkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
Yksi purkki kidneypapuja chilikastikkeessa
Paketti pekonia
Yksi iso sipuli
200 g tuoreita herkkusieniä
Yksi esikeitetty maissi
Pari tl Poppamiehen jalosavua, jos teet tämän kaasulla
ilman savua tai uunissa.
Tummaa olutta. Käytin taas Kasteelia. Siinä on pieni
makeahko maku, joka sopii hyvin savun kanssa
Tekeminen on erittäin yksikertaista. Pilko pekoni ja
sipuli, paista niitä hetken aikaan pannulla. Kaada sitten pataan. Siivuta
herkkusienet parin millin paksuisiksi siivuiksi ja laita pataan. Avaa tölkit ja
kaada pataan, avaan olut pulloa ja kaada siitä noin pari desiä pataan (juo itse
loput…), ”veistä” maissista tähkät irti ja laita pataan. Maissit voi mennä
isompinakin kekoina, kyllä ne sitten padassa irtoava mutta älä vaan maissin
ydintä laita mukaan. Poppiksen savuomenaa sekä Kansa Cityä puolisen desiä molempia.
Kaikki vaan pataan ja sekoita hyvin.
Valmistele briketit ja savustus palat grillin syövereihin
/ naksauta kaasugrillipäälle ja aseta savustuspurut paikalleen. Minä käytin
kolmea savustuspalaa. Nosta pata ilman kanssa grilliin. Lämpö voi alussa olla
aika kovakin, vaikka n. 170 astetta niin että pata alkaa hiljalleen kiehua. Laske
sen jälkeen lämpö noin 120 asteen tienoille. Pidä pata kaikessa rauhassa
puolisen tuntia ja käy sitten sekauttamassa. Pataa kannattaa sekauttaa noin
puolen tunnin välein niin maku tasaantuu ja savun maku syvenee. Tee tätä noin
reilut kaksi tuntia, voi mennä paljon
pidempäänkin. Pata on valmis, kun se ei enää ole ihan litkua vaan rakenteeltaan jäykempää, voisi verrata vaikka kaurapuuroon. Mikäli pata uhkaa kuivua aikaisemmin tai haluat säännöstellä savunmakua niin laita kansi päälle, minä tein niin puolentoista tunnin jälkeen. Kun olet ottanut padan pois anna sen vielä muhia puolisen tuntia kansi päällä.
pidempäänkin. Pata on valmis, kun se ei enää ole ihan litkua vaan rakenteeltaan jäykempää, voisi verrata vaikka kaurapuuroon. Mikäli pata uhkaa kuivua aikaisemmin tai haluat säännöstellä savunmakua niin laita kansi päälle, minä tein niin puolentoista tunnin jälkeen. Kun olet ottanut padan pois anna sen vielä muhia puolisen tuntia kansi päällä.
Tämän jälkeen tarjolle ja näin sinustakin tulee papufani!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti