tiistai 25. lokakuuta 2016

Jauhelihapihvit grillistä


Hyvillä jauhelihapihveillä on monia käyttötarkoituksia. Voit laittaa niitä hampurilaisten väliin, syödä

lisukkeiden kanssa, leivän päällä sellaisenaan jne. Pihvit ovat yksinkertaisia tehdä ja varsinkin, kun käytät ne grillin kautta, saat mukaan grillin uniikin maun mukaan. Ateriaksi valikoitui viikonlopun perusevästä, jauhelihapihvit ja ranskalaiset perunat. Ah niin yksinkertaista ja hyvää. Käydään tässä läpi pihvit.

Minun makuuni on jauhelihapihvit, jotka ovat sitä itseään eli en lisää taikinaan korppujauhoja, kananmunaa tai muutakaan jatketta. Alla olevasta taikinasta tuli 13 pihviä, tein niistä raakapainolta rapiat 110g pihvejä

1,4 kiloa naudan jauhelihaa
neljä kynttä valkosipulia
1 dl juustoraastetta
3,5 ml suolaa

Sekoita ainekset hyvin keskenään ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan. Jauheliha alkaa tummentua niistä kohdista, jossa on maustetta niin älä ihmettele, ei se pilalle ole menossa. Maustumisen jälkeen ala tehdä pihvejä. Ota n. 110 g ”könttejä” ja puristele hetken käsissä. Purista massaa käsien ja tee niistä n. parin sentin paksuisi pihvejä. Kun laitat pihvin alustalle, painele hivenen keskustaa. Grillissä pihvien on tapana paisua keskeltä ja painelulla estät pihvin muuttumisen lihapullaksi.

Kun pihvit on muotoiltu mene laittamaan n. 2/3 brikettejä piippusytkään tai naksauta kaasugrilliin lämmöt päälle. Valmistele grilli suoraan tuleen. Kun kippaat briketit grilliin laita ritilä paikalleen ja kansi kiinni. Anna ritilän lämmetä viitisen minuuttia. Tämä on tärkeää, koska usein jauhelihapihvien paistaminen menee mönkään juuri liian kylmän ritilän vuoksi. Jos ritilä on liian kylmä, liha ottaa kiinni ja on vaarana palaa. Pihvit on valmiina käännettäväksi, kun ne irtoavat helposti ritilästä.

Paista pihviä suoralla tulella parisen minuuttia
puolelta ja käännä muutaman kerran. Laita kansi aina käännön jälkeen kiinni. Yhden käännön taktiikka ei tässä välttämättä toimi, koska pinta voi palaa. On myös tieteellisesti todistettu, kuinka jauhelihapihviä pitää kääntää useasti tasaisen kypsymisen takaamiseksi.

Pihvien grillauksen jälkeen, anna lihan rauhoittua muutama minuutti foliossa ennen tarjoilua.


Nyt on pihvit tehty, joten ääntä kohti! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti