Hyvillä jauhelihapihveillä on monia käyttötarkoituksia. Voit laittaa niitä hampurilaisten väliin, syödä
lisukkeiden kanssa, leivän päällä sellaisenaan jne. Pihvit ovat yksinkertaisia tehdä ja varsinkin, kun käytät ne grillin kautta, saat mukaan grillin uniikin maun mukaan. Ateriaksi valikoitui viikonlopun perusevästä, jauhelihapihvit ja ranskalaiset perunat. Ah niin yksinkertaista ja hyvää. Käydään tässä läpi pihvit.
1,4 kiloa naudan jauhelihaa
0,5 dl Poppamiehen garlic rubia
10 ml Meiran savustettua paprikajauhetta
neljä kynttä valkosipulia
1 dl juustoraastetta
3,5 ml suolaa
Kun pihvit on
muotoiltu mene laittamaan n. 2/3 brikettejä piippusytkään tai naksauta
kaasugrilliin lämmöt päälle. Valmistele grilli suoraan tuleen. Kun kippaat
briketit grilliin laita ritilä paikalleen ja kansi kiinni. Anna ritilän lämmetä
viitisen minuuttia. Tämä on tärkeää, koska usein jauhelihapihvien paistaminen
menee mönkään juuri liian kylmän ritilän vuoksi. Jos ritilä on liian kylmä,
liha ottaa kiinni ja on vaarana palaa. Pihvit on valmiina käännettäväksi, kun
ne irtoavat helposti ritilästä.
Paista pihviä suoralla tulella parisen minuuttia
puolelta ja
käännä muutaman kerran. Laita kansi aina käännön jälkeen kiinni. Yhden käännön
taktiikka ei tässä välttämättä toimi, koska pinta voi palaa. On myös
tieteellisesti todistettu, kuinka jauhelihapihviä pitää kääntää useasti tasaisen
kypsymisen takaamiseksi.
Pihvien grillauksen jälkeen, anna lihan rauhoittua muutama
minuutti foliossa ennen tarjoilua.
Nyt on pihvit tehty, joten ääntä kohti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti