Välillä tekee mieli herkutella sormisyötävällä. Tässä hieman
modatut nuggetit, johon toin hivenen tex mex -vivahdetta. Nuggettien tekoa olen
esitellyt jo aikaisemmin mutta otetaan tässä vielä, koska mausteet ovat
erilaiset. Tämä setti tuotti 22 nugettia. Teen itse valkosipulimajoneesin, joten
tässä ohje. Majoneesin teko on niin yksinkertaista, että voit maustaa
sitä miten tahdot ja kokeilla erilaisia variaatioita.
Nugetit
430 g (paketti) Kotimaista broilerin ohutleike
Kaksi kananmunaa
Valkosipulimajoneesi
Kananmunan
Vähän vajaa ruokalusikallinen Auran vihreää sinappia
2 ml sokeria
1 ml suolaa
1,5 ml sitruunamehua
Viisi valkosipulin kynttä
Tehdään valkosipulimajoneesi
Tehdään ensin majoneesi maustumaan. Aina parempi, jos teet
sen jo edellisenä päivänä maustumaan. Oleellista on, että kaikki raaka-aineet
ovat huoneenlämpöisiä. Sekoittamiseen tarvitse sauvasekoittimen, joten otappa
se esille. Laita rypsiöljy kapeaan ja korkeaan astiaan, minä käytin tuoppia.
Riko sen jälkeen muna öljyyn, huolehdi ettei keltuainen rikkoudu. Jos keltuainen
rikkoutuu, niin uusiksi meni. Laita tämän jälkeen muut ainekset mukiin. Aseta
sauvasekoitin astiaan niin, että keltuainen on sekoittimen ”teräosassa”. Paina
kone käyntiin, pidä paikallaan n viisi sekuntia ja ala nostaa sekoitinta hissukseen
ylöspäin. Ja kappas! Olet tehnyt majoneesia! Voit muutaman kerran liikutella
sekoitinta ylös alas, jos mieli tekee. Ota sekoitin pois. Purista valkosipulit
valkosipulipuristimella majoneesiin, sekauta sitten muutaman kerran. Nyt sitten
jääkaappiin maustumaan, muista laittaa astiaan kansi ja jos sellaista ei ole
niin elmukelmu päälle.
Siten nugetit
Nyt nugettien kimppuun! Pilko broilerin leikkeet haluamasi
kokoisiksi paloiksi. Tee sitten linjasto. Ensimmäisellä lautasella on jauhot ja
curry. Cyrrya laitetaan maun mukaan, minä pistin noin 4 dl jauhoja ja yhden
ruokalusikallisen currua. Toisena astiana syvä lautanen jossa kaksi kananmunaa
ruokalusikallinen vettä, sekoita niin että keltuaiset ovat sekoittuneet hyvin. Seuraava
lautasen
leivitysainekset tehdään sipseistä. Hienonna tortilla sipsit
sauvasekoittimella hienoksi. Niin hienoksi kuin korppujauho en jaksanut hinkata
vaan tein vähän krouvimman kokoista jauhetta. Tähän lisäsin Lousiana Bayon
maustetta pari ruokalusikallista. Tähän voisi periaatteessa käyttää esim.
tacomaustetta.
Pyöritä broitsun palat ensin jauhoissa ja laita ne sitten
kananmunasekoitukseen pariksi minuutiksia. Nosta kanat sekoituksesta ja pidä
hetki lautasen päällä, jotta ylimääräiset kananmunat valuvat takaisin. Laita
broitsut sitten sipsisekoitukseen ja pyörittele niin, että sipsin palasia on
joka paikassa. Laita broitsu siten lautaselle odottelemaan. Kun kaikki palat on
tehty, on aika mennä valmistelemaan grilli. Laita ¾ piipullista lämpenemään. Kaada
briketit sitten keskelle grilliä ja aseta pannu grilliin paikalleen. Jos teet nugetit
esim. sisällä paistinpannulla niin ala paistamaan vasta n. 20 minuutin kuluttua
esivalmistelusta, näin broitsujen pinta ehtii kiinteytyä.
Paista nugetit runsaassa rypsiöljyssä. Ole hyvin hereillä,
koska tällä paneroinnilla pinta menee varsin tummaksi hyvin nopeasti. Laita
valmiit nugetit folioon ja sirottele päälle tex mex juustoa. Laita grillin
kansi kiinni ja anna olla sen aikaa, että juusto n sulanut nugettien päälle.
Kun näin on tapahtunut on aika ruokailla! Majoneesi ulos jääkaapista ja siihen
sitten nugetteja dippaileen. Lupaan että toimii. Jos vaan jaksaa tehdä näitä
paljon niin tämä on
esim. bileruuan aatelia!
KATSO MYÖS: Toukokuussa tehtiin tavallisia nuketteja otsakkeella kaksi lapsiperhettä grillaa. Teksti löytyy tästä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti