Hevosen liha alkaa löytämään tiensä ruokapöytiin
ja hyvä niin. Se on aivan erinomaista, maukasta ja vähärasvaista, melkein
jopa riistaan vivahtavaa. Pitkästä aikaa pääsin ahertamaan hevosen lihasta kunnon
pihvit, lisukkeeksi valmistin paahdetut vihannekset ja rouva valmisti
lohkoperunat. Vihanneksien paahtamiseen kannattaa käyttää siihen tarkoitettua vihanneskoria, myös grillausalustalla onnistunee.
Lähdetään liikkeelle!
Minulla oli hevosen sisäpaistia, joka yleensä valmistetaan
kokonaisena tai padassa lohkoina. Vatsalaukku kuitenkin huusi pihviä, niin
pakkohan niitä oli tehdä. Tehdään ensin perunat ja vihannekset, sitten lihan
kimppuun.
Perunoilla menee eniten aikaa, joten aloitetaan niistä.
Tarvitset:
Yksi kilo Colombo perunaa
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl Valkosipulijauhetta
1 tl paprikaa
1 tl suolaa
Muutama myllyn pyöräytys mustaa pippuria
Sitten
vihannesten kimppuun!
Tarvitset:
1 punainen paprika
Puolikas bataatti
Kolme sipulia
Seitsemän parsaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
Pese vihannekset hyvin ja kuori bataatti. Tee vihanneksista
sopivan kokoisia lohkoja, bataatti pitää tehdä pieniksi suikaleiksi, jotta se
ehtii pehmetä. Kun olet laita oliiviöljy ja mausteet
Seuraavaksi liha.
Leikkaa paistista noin sentin paksuisia siivuja. Nuiji
lihanuijalla lihat kunnolla. Lihan pitää saada kunnolla käskytystä, että se
olisi mureaa. Hevosen paisti on pihviksi valmistettuna todella sitkeää, jos
sitä ei kunnolla nuiji.
Kun vihannekset ovat valmiita, kietase vihanneskorin
ympärille folio ja nosta pois grillistä. Grillin kansi kiinni muutamaksi
minuutiksi, jotta ritilä ehtii lämmetä hyvin. Sitten heppa ritilälle ja kansi
kiinni. Anna olla muutaman minuutin, kansi auki ja pihvin kääntäminen. Laita pippuri-
ja suolamyllyllä mausteet pintaan. Ohuet pihvit valmistuvat nopeasti. Kun
pihvit ovat valmiit laita ne ripestä folioon muutamaksi minuutiksi. Perunoiden
pitäisi olla valmiina.
Sitten ruoka tarjolle!
En tehnyt tällä erää kastiketta vaan
grillimaustevoi toimii tässä aivan erinomaisesti. Erinomaiset pihvit saat
hevosen sisä- tai ulkofileestä mutta saa ne tehtyä paististakin, kun jaksaa nähdä pikkusen enemmän vaivaa nuijan varressa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti