Sisäfileestä on moneksi! Aika harvoin sitä tulee kuitenkaan
grillattua, koska liha on verrattain vähärasvasvaista. Koska lihassa ei ole
juurikaan kunnon rasvaa niin sitten sitä pitää saada vähän kosteammaksi ja näin
syntyi täytetty sisäfile pekonihunnulla. Tämä tehtiin pidemmän kaavan mukaan,
ensin savustimeen ja sitten lopullinen silaus grillissä. Onnistuu varmasti myös
pelkästään grillissä oikein hyvin.
Tässä on aika yksinkertaiset emmeet, joten jokainen lisäilee/poistelee makunsa mukaan.
Tarvitset:
Possun sisäfilee
Poppamiehen garlic rubia
Pari pakettia pekoni
Vedä pitkä pitkittäinen viilto sisäfileeseen. Täytä syntynyt
viilto
runsaalla juustolla. Tässä voisi toimia koskenlaskija, mozzarella, home,
jne. juustot aivan mainiosti. Mutta nyt mennään pizzajuustolla. Kun tämä on
tehty hiero garlic rubia runsaasti pötkylän pintaan. Sen jälkeen kiedo pekonit
sisäfileen ympärille tiiviiksi paketiksi. Savustimen pitäisi olla nyt sopivan
lämpöinen eli n. 100 astetta. Minä käytin kourallisen verran kasteltuja
viskilastuja, taaksepäin katsoen puoli kourallistakin olisi riittänyt – ainakin
perheen mielestä…
Pötkylä savustimeen noin kolmeksi tunniksi. Laita tämän jälkeen filee grilliin epäsuoralle tulelle, grillin lämpotila voisi olla n. 200 asteen tienoilla. Jos haluat pekonista astetta rapsakkaampaa niin pyöräytä muutaman kerran suoran tulen päällä mutta varo ettei "paketti" hajoa.
Pidä lihaa epäsuoralla tulella
parisenkymmentä minuuttia Poppamiehen Kansas Citylla voidellen. Kiedo sitten
folioon ja pidä vielä grillissä parisenkymmentä minuuttia. Jos olet epävarma kypsyydestä niin mittaa välillä lihan lämpötila. Nosta nyytti
grillistä ja anna lämmön tasaantua 10 -
15 minuuttia. Sitten vain viipaloimaan lautaselle! Me söimme tätä
herkkua ruskean kastikkeen ja keitinperunoiden kanssa. Ripaus puolukkaa tuo
erinomaista hapokkuutta vielä mukaan – suosittelen.
Porsaansisäfile alkaa löytämään tiensä grilliin ja hyvä niin. Se on aivan erinomaista, maukasta ja vähärasvaista.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKyllä. Sisäfile on vain pykälää haasteellisempi juuri tuon vähäisen rasvamäärän takia. Tarvitsee kaveriksi jotain kosteampaa, esim. pekonia :)
VastaaPoista