Ai ai, kun tuli parasta broitsua ikinä! Siis meikäläisen tekemistä, tämä upposi kuin häkä. Olen aikaisemmin ollut liian hätäinen broitsun
maustamisessa, joten nyt otin aikaa. Lähdetäänpä liikkeelle!
Kaupan pakastinaltaasta löytyy 1,5 kilon broitsuja joten
ostappa sellainen. Sulattaminen kannattaa hoitaa jääkaapissa, meillä broitsu
suli pari päivää ennen kuin iskin todenteolla kimppuun.
Tarvitset
n. 1 dl oliiviöljy
kaksi sipulia
kokonainen valkosipuli = 8 kynttä
pari ruokalusikallista currya
Myllystä suolaa parisen t-lusikka.
Pilko sipulit neljään tai kuuteen osaan. Sekoita nyt kaikki
ainekset keskenään ja ala survomaan broitsun sisään. Kyllä ne sinne pitäisi
upota, vaikka ahtaalta tuntuu.
Tyhjennä broitsu grillaustelineen reunoille ja lisää siihen sipuleita paloiteltuna. Täytä telineen nestesäiliö
valkoviinillä. Laita broitsu
telineeseen. Muista tulppa broitusn päähän niin kosteus tei pääse pois. Kaada vielä valkoviiniä sipuleiden
päälle. Uskoisin, että onnistuu ihan hyvin ilman Weberin telinettäkin laittamalla broitsun alumiinivuokaan ja tyhjentämällä se vuokaan. Näin voi tosin tulla vähän kuivempaa ja paistoaika on varmasti lyhyempi.
Laita broitsu grilliin epäsuoralla tulelle. Tsekkaile
grillinlämpötilaa ainakin aluksi ettei pääse liian kuumaksi. Pyöräytä telinettä
grillauksen aikana muutaman kerran niin ettei sama puoli ole koko ajan
lämmönlähteeseen. Minulla pääsi kylki vähän kärähtään, kun en muistanut pyöräyttää. Ja muista pitää kansi kiinni!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti