Ai ai, kun tuli parasta broitsua ikinä! Siis meikäläisen tekemistä, tämä upposi kuin häkä. Olen aikaisemmin ollut liian hätäinen broitsun
maustamisessa, joten nyt otin aikaa. Lähdetäänpä liikkeelle!
Kaupan pakastinaltaasta löytyy 1,5 kilon broitsuja joten
ostappa sellainen. Sulattaminen kannattaa hoitaa jääkaapissa, meillä broitsu
suli pari päivää ennen kuin iskin todenteolla kimppuun.
Kun broitsu on sulanut, ota se pois jääkaapista. Katso että
se on hyvin alhaalta auki ja jos mahdollista nostele nahkaa vähän irti lihasta.
Kun broitsu on valmisteltu, on aika tehdä täyte.
Tarvitset
n. 1 dl oliiviöljy
kaksi sipulia
kokonainen valkosipuli = 8 kynttä
pari ruokalusikallista currya
Myllystä suolaa parisen t-lusikka.
Pilko sipulit neljään tai kuuteen osaan. Sekoita nyt kaikki
ainekset keskenään ja ala survomaan broitsun sisään. Kyllä ne sinne pitäisi
upota, vaikka ahtaalta tuntuu.
Pintaan hierotaan sitten Lousiana Bayoy maustesekoitusta. Mikäli sait nahkaa vähän lihasta erilleen hiero maustetta suoraan lihaan. Jos Bayoyta ei ole, niin tee mausteseos itse tai osta kaupasta, jokin broilerin
mausteseos. Itse tehdessä kuivamausteesta pitäisi löytyä samoja aineita kuin Bayostakin:
Suola, sokeri, ruokosokeri, paprika, chilimustapippuri, valkosipuli ja sipuli. Kun
mausteet on hierottu pyöritä broitsu tiukkaan elmukelmupakettiin.
Laita paketti
nyt jääkaappiin ja pidä siellä reilu vuorokausi.Vinkkinä tässä vaiheessa, että Porkmafian grillausmausteet ovat kuin pala taivasta, hankin niitä ehdottomasti!Tuotteita on Poppamiehen verkkokaupassa.
Kun aika koittaa, laita grilli lämpiämään.
Piippusytyttimeen noin ¾ weber brigettejä niin saa lämmöt pidettyä vähän yli
200 asteessa. Tavoittele samaa lämpötilaa kaasugrillilläkin. Oleellista on
valmistella grilli epäsuoraan tuleen.
Tyhjennä broitsu grillaustelineen reunoille ja lisää siihen sipuleita paloiteltuna. Täytä telineen nestesäiliö
valkoviinillä. Laita broitsu
telineeseen. Muista tulppa broitusn päähän niin kosteus tei pääse pois. Kaada vielä valkoviiniä sipuleiden
päälle. Uskoisin, että onnistuu ihan hyvin ilman Weberin telinettäkin laittamalla broitsun alumiinivuokaan ja tyhjentämällä se vuokaan. Näin voi tosin tulla vähän kuivempaa ja paistoaika on varmasti lyhyempi.
Laita broitsu grilliin epäsuoralla tulelle. Tsekkaile
grillinlämpötilaa ainakin aluksi ettei pääse liian kuumaksi. Pyöräytä telinettä
grillauksen aikana muutaman kerran niin ettei sama puoli ole koko ajan
lämmönlähteeseen. Minulla pääsi kylki vähän kärähtään, kun en muistanut pyöräyttää. Ja muista pitää kansi kiinni!
Grillaus kestää noin 50 minuuttia, broitsu on kypsä kun sen
lämpötila on 75. Kun tavoitelämpötila on saavutettu ota broitsu pois ja
laita
folio sen ympärille. Anna lämmön tasaantua n 20 minuuttia ennen kuin otat broitsun pois
telineestä. Sitten vain pilkkomaan ja syömään. Telineessä olleet sipulit ovat järjettömän
hyviä!!!!! Lisukkeeksi ranskalaisia :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti