
Perunasta on todellakin moneksi. Muusia en nyt tehnyt mutta
pari kokeilua grillissä perinteisen uuniperunan lisäksi. Uuniperunat tulevat
grillistä oikein helposti mutta tuodaan siihen pieni twisti ja tehdään perunapommeja!
Näin verkossa tästä yhden version mutta tässä on meikäläisen viritys. Tämän
lisäksi kokeilin perunavenettä, joka toimii street food –tyyppisesti helppona
syötävänä, sopii hyvin myös alkupalaksi. Valitsin perinteisen Rosamundan, mutta
mikä tahansa ohutkuorinen ja jauhoinen peruna toimii.

Molemmat perunaversiot ovat lisäkkeitä. Perunapommin kaveriksi grillasin siipiä. Toimii.
Perunapommi
Perunapommin idea on saada täytteet perunan sisään ennen
grillausta, tämä tekee eron uuniperunaan. Pese perunat niin hyvin, että voit
syödä perunat kuorineen niin halutessasi. Paina omenaporalla tunneli perunaan.
Ota omenaporasta peruna”pötkylä’” pois ja katkaise se veitsellä. Tämän jälkeen laita toinen peruna”pötkylä” hollille takaisin perunaan, tämä toimii nyt
tulppana. On aika täyttää peruna.
Minä
tein seuraavan täytteen. Ensin onkaloon normaalia pizzaraastetta, tiivistetään
sormella voimakkaasti painaen – ihan kuin lataisit kanuunaa. Tämän jälkeen vuorossa
oli pekoni. Olin pilkkonut pekonin pieneksi paloiksi ja maustanut paiston
jälkeen runsaalla paprikajauheella. Samanlailla tiivistys sormelle. Sitten taas
juustoraastetta ja tiivistys. Tämän jälkeen toinenkin perunatulppa kiinni ja vieno
puristus molemmista päistä, jotta sisältö vielä tiivistyisi. Seuraavaksi
perunapommi folioon ja grilliin. Perunapommi valmistuu hivenen nopeampaa kuin
normaali uuniperuna. Käytä epäsuoraa tulta.
Taaksepäin katsoen lisäisin vielä pikkusen suolaa mukaan.
Muita täytevaihtoehtoja voisi olla koskenlaskijachilijuustopala, valkosipulia
ja juustoraastetta jne. Vaihtoehtojen määrä on rajaton!
Perunavene on aivan loistava ratkaisu! Halkaise peruna ja
koverra sisustaa hieman pois. Jätä perunan
reunaa noin kolmisen milliä, idea
ettei reuna mene puhki. Tässäkin valitset ne täytteet, jotka mieli tekee.
Tahdoin kokeilla yksinkertaista ja täytin kaiverretun ”montun” juustoraasteella.
Lisäsin vielä päälle suolaa ja mustapippuria. Grilliin epäsuoralla tulelle ja
anna potun olla rauhassa. Kuumuutta ei tarvitse tai edes saa olla kovin paljon,
n. 150 astetta riittää hyvin – aika ratkaisee. Pottu alkaa olemaan valmis, kun
juusto on sulanut ja sen pinta on saanut ruskeaa väriä. Muutaman millin
perunaseinämä kypsyy hyvin
nopeasti.
Näitä on pakko kokeilla!
VastaaPoistaOlen samaa mieltä siitä, että peruna on todella loistava lisuke grilliruokien kanssa! Grillatut perunat ovat erityisen herkullisia, kun ne maustaa hyvin ja paistaa kullanruskeiksi.
VastaaPoistaOlenkin huomannut, että perunoita on erilaisia, ja niitä voi valmistaa monin tavoin. Kuitenkin olen utelias, että paljonko maksaa kilo perunoita S Marketissa Hinnat voivat vaihdella sesongin mukaan, mutta toivottavasti saisin tietoa siitä, mitä nykyään maksetaan.
Onko teillä muita hyviä vinkkejä perunoiden valmistamiseen grillissä? Kaikki ideat ovat tervetulleita!
Kiitos ja mukavaa grillauskauden jatkoa kaikille!