sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Peruna on grillin kaveri!

Perunasta on todellakin moneksi. Muusia en nyt tehnyt mutta pari kokeilua grillissä perinteisen uuniperunan lisäksi. Uuniperunat tulevat grillistä oikein helposti mutta tuodaan siihen pieni twisti ja tehdään perunapommeja! Näin verkossa tästä yhden version mutta tässä on meikäläisen viritys. Tämän lisäksi kokeilin perunavenettä, joka toimii street food –tyyppisesti helppona syötävänä, sopii hyvin myös alkupalaksi. Valitsin perinteisen Rosamundan, mutta mikä tahansa ohutkuorinen ja jauhoinen peruna toimii.

Molemmat perunaversiot ovat lisäkkeitä. Perunapommin kaveriksi grillasin siipiä. Toimii. 

Perunapommi

Perunapommin idea on saada täytteet perunan sisään ennen grillausta, tämä tekee eron uuniperunaan. Pese perunat niin hyvin, että voit syödä perunat kuorineen niin halutessasi. Paina omenaporalla tunneli perunaan. Ota omenaporasta peruna”pötkylä’” pois ja katkaise se veitsellä. Tämän jälkeen laita toinen peruna”pötkylä” hollille takaisin perunaan, tämä toimii nyt tulppana. On aika täyttää peruna. Minä tein seuraavan täytteen. Ensin onkaloon normaalia pizzaraastetta, tiivistetään sormella voimakkaasti painaen – ihan kuin lataisit kanuunaa. Tämän jälkeen vuorossa oli pekoni. Olin pilkkonut pekonin pieneksi paloiksi ja maustanut paiston jälkeen runsaalla paprikajauheella. Samanlailla tiivistys sormelle. Sitten taas juustoraastetta ja tiivistys. Tämän jälkeen toinenkin perunatulppa kiinni ja vieno puristus molemmista päistä, jotta sisältö vielä tiivistyisi. Seuraavaksi perunapommi folioon ja grilliin. Perunapommi valmistuu hivenen nopeampaa kuin normaali uuniperuna. Käytä epäsuoraa tulta. 

Taaksepäin katsoen lisäisin vielä pikkusen suolaa mukaan. Muita täytevaihtoehtoja voisi olla koskenlaskijachilijuustopala, valkosipulia ja juustoraastetta jne. Vaihtoehtojen määrä on rajaton!




Perunavene


Perunavene on aivan loistava ratkaisu! Halkaise peruna ja koverra sisustaa hieman pois. Jätä perunan


reunaa noin kolmisen milliä, idea ettei reuna mene puhki. Tässäkin valitset ne täytteet, jotka mieli tekee. Tahdoin kokeilla yksinkertaista ja täytin kaiverretun ”montun” juustoraasteella. Lisäsin vielä päälle suolaa ja mustapippuria. Grilliin epäsuoralla tulelle ja anna potun olla rauhassa. Kuumuutta ei tarvitse tai edes saa olla kovin paljon, n. 150 astetta riittää hyvin – aika ratkaisee. Pottu alkaa olemaan valmis, kun juusto on sulanut ja sen pinta on saanut ruskeaa väriä. Muutaman millin perunaseinämä kypsyy hyvin
nopeasti.


1 kommentti: