Pitihän sitä universumin rakennuspalikkaa käyttää pihvin
tekoon. Tämä pihvi on pekonin ystävän valinta, bonuksena tämä pihvi pysyy hyvin
kosteana verrattuna normaaliin pihviin. Erinomainen valinta, kun halutaan
pehmeä ja samaan aikaan runsaalta lihalta maistuva pihvi. Valkosipulia tulee
runsaasti, joten tapetti voi käpristyä, jos syönnin jälkeen hönkesee seinään.
Käytin:
- - 700 g naudan jauheliha (17%)
- - Ruokalusikallinen Culinessea, koska jauheliha on
liian vähärasvaista
- - Kokonainen valkosipulia
- - Kaksi pakettia pekonia
Sekoita kaikki ainekset, paitsi pekoni, kulhossa ja anna
maustua. Valkosipuli laitetaan puristimen läpi, näin siitä tulee hyvää mössöä.
Voi sen veitselläkin silputa pieneksi, jos on ylimääräistä aikaa.
Kun taikina on maustunut noin tunnin verran, on aika
rakentaa pekoninen kokonaisuus. Aseta vähintään kolme pekonia tähden mu otoon.
Prässää pihvi ja laita se pekonitähden päälle. Taita pekonin päädyt pihvin
päälle ja paina hellästi, jotta pekoni ottaa hyvin kiinni pihviin.
Kun pihvit ovat valmiit ja grilli valmisteltu on aika
muuttaa raaka palanen jumalalliseksi hampurilaisen täytteeksi. Grillaaminen on
pykälää haasteellisempaa, koska rasvaa tulee paljon. Laita pihvit suoralla
tulelle ja kansi ehdottomasti kiinni. Kannen ollessa kiinni rasva ei syty palamaan
vaan savuaa ihan huolella. Anna olla näin muutamia minuutteja ja sitten kansi
auki. Pihvien kääntö ripeästi ja kansi kiinni. Tässä vaiheessa todennäköisesti
tulee jo lieskaa. Jos lieskoja on paljon siirrä pihvit hetkeksi epäsuoraan
tuleen. Kun liekit ovat laantuneet laita pihvit takaisin suoralle tulelle ja
sitten kansi kiinni. Tee näin parisen kertaan. Siirrä sitten pihvit epäsuoralle
tulelle noin viideksi minuutiksi. Näin pekoni ei pala ja pihvi jää todella
kosteaksi.
Nyt pihvit ovat valmiit, ei muuta kuin hamppikseen väliin
kaikkine sörsseleineen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti