
grilliruokaa. Tässä siis esimerkki ateriasta, joka toimii verrattain hyvin, mikäli haluaa laittaa ”vähän parempaa” grillistä.
Alkuruuaksi oli grillattua parsaa hollandaiskastikkeella. Pääruuaksi naudan ulkofilepihvit perunapihveillä. Jälkiruuaksi oli sitten jäätelö, jota en tällä kertaa grillannut…

Tällä hetkellä parsat ovat oikein hyviä. Alkuun grillattiin vihreää parsaa, joille tehtiin

vajaaksi tunniksi. Sitten voi halkaista valkosipulit ja laittaa pinnalle pikkusen öljyä ja suolaa. Anna maustua, nämä menee sitten pääruuan kanssa grilliin.
Perunoiksi on hyvä valita noin golfpallon kokoisia pottuja, ne pitää pestä todella hyvin. Laita perunat kiehumaan sekä lisää veteen suolaa niin, että se selvästi maistuu vedessä. Sitten grilli kuumaksi. Tähän on hyvä käyttää täysipiipullinen brikettejä. Tässä vielä pelkkien perunoiden ohje Weberin sivuilta
Grillin lämmetessä valmistelaan kanasormet. Näitä on käsitelty aikaisemmin joten linkki niihin tästä. Pomminvarma hitti lapsukaisille.
Kun perunat ovat valmiit anna niiden jäähtyä hetki ja purista niitä varovasti paistinpannulla. Idea on saada peruna ”rikki” mutta ei mössöksi. Paksuus on noin kaksi senttiä. Minulla meni muutama peruna kyllä aivan päreiksi, joten vielä on opittavaa. Laitoin perunoiden päälle tässä vaiheessa vielä hivenen oliiviöljyä sekä suolaa.
Nyt kaatamaan briketit grilliin ja kansi hetkeksi kiinni.
Tässä vaiheessa on hyvä tehdä olut- ja hollandaiskastike. Olutkastikkeeseen tulee tummaa olutta (käytin Foundersin porteria) 2 dl, kuohukermaa 2 dl, lihalientä n. 1 dl (keitin tämän 0,5 nestettä fonduesta mutta lisäsin vielä n. puoli
palaa lihaliemikuutiota), mustaherukkahyytelöä 3 rkl. Kaikki ainekset sekaan kattilaan ja muhimaan. Kastike suurustetaan sitten lähempänä tarjoilua. Hollandaiskastike pussissa olevan ohjeen mukaan.


niiden keräily on pykälää kypsempää touhua.
Kansi kiinni muutamaksi minuutiksi ja anna grillin kerätä lämpöä. Ritilan pitäisi olla nyt riittävän kuuma pihveille. Pihvit ritilälle suoralle tulelle ja kansi kiinni. Tässä vaiheessa on hyvä kääntää valkosipulit toisin päin ja siirtää pois kuumimmasta paikasta. Paistoaika riippuu toki siitä kuinka kypsän pihvin haluat. Itse syön sen medium - / rare kypsyydellä, jolloin n. minuutti / puoli on hyvä. Kun pihvit ovat valmiina niin kaikki tavarat ulos grillistä ja tarjoiltavaksi. Muistahan kastikkeet sieltä liedeltä mukaan, joskus ovat kiireessä jääneet sinne… Muuten kyljessä tulee hienosti höyrystettyjä vihanneksia, mukava vastapaino tukuselle pihville.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti