tiistai 21. maaliskuuta 2017

Naudanpaistia ja chilihomejuustoa patongissa



Joskus on hyvä käyttää aikaa täydelliseen pikkusuolaiseen. Herkku toimii tarjottavana juhliin tai esim. iltasuolaisena. Aikaa menee mutta palkinto on suuri. Tehdään siis naudan sisäpaistilla ja chilihomejuustolla täytetty patonki! Mikäli homejuusto ei natsaa niin korvaa se esimerkiksi vuohenjuustolla tai jätä kokonaan laittamatta.

Tähän komeuteen tarvitset

3 sipulia
3 yhden kynnen valkosipulia
jäävuorisalaatti
juustopatonki
hunaja
rosmariini
mustapippuri
suola
2 dl punaviiniä
0,5 dl oliiviöljyä
Hopping Brewers olut (kokille...)

Mene laittamaan n. ½ tai 3/5 brikettejä lämpiämään. Ota liha lämpiämään. Kuori sipulit ja pilko ne neljään osaan. Sekoita astiassa oliiviöljy, viini, Kansas city, vähän suolaa ja hunaja. Kun briketit ovat valmiit kaada ne keoksi grillin keskiosaan. Jos käytät kaasu grilliä, laita nyt grilli kuumalle. Valmistele grilli suoraan tuleen ja kansi kiinni, anna grillin kuumeta. Pyöritä myllyllä suolaa ja pippuria paistin päälle. Vie liha nyt grilliin ja grillaan pintoja hetken, tarkoitus on saada lihan pinta kiinni. Laita sen jälkeen liha pataan ja sipulit perään. Kaada mausteseos lihan ympärille. Valmistele grilli epäsuoraan tuleen = briketit yhteen reunaan tai jätä vain reunan polttimet päälle. Pata grilliin epäsuoralle tulelle. Älä laita kantta päälle vaan heitä savustuspuunpalanen tuleen. Anna lihan ottaa vähän savua. Minä käytin Hicorya, joka toimii hyvin naudan kanssa. Toinen optio on kirsikkapuu, josta tulee varmasti hyvät sävärit. Anna ottaa savua n. tunnin verran ja valele lihaa kattilassa olevalla nesteellä. Laita n. tunnin jälkeen padan kansi päälle. Toista valelu pari kertaa tunnissa. Pidä liha grillissä n. 3-4 tuntia huolehtien pinnan kosteudesta.

Ota liha grillistä ja kääri se folioon. Kaada neste siivilän läpi kastikekattilaan. Laita kattila liedelle ja levy päälle, neste pitää saada kiehumaan. Sekoita siivilään jääneet sipulit sauvasekoittimella ”mössöksi” ja laita kiehuvan nesteen sekaan. Lisää vielä n. 0,5 Kansas Cityä, sekoita hyvin ja suurusta ruskealla maitzenalla. Kun kastike on riittävän jankkia anna sen jäähtyä. Ota liha foliosta n. 30 min päästä pois ja siivuta siitä ohuita siivuja.

Sitten vain patongista sopivan kokoisia paloja ja
rakentelemaan. Tein järjestyksessä. Vähän Kansas Cityä, tomaatti, liha, chilihomejuusto, runsaasti omaa kastiketta ja salaatinlehti. Sitten ääntä kohti!

Tämä vie kielen mennessään!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti