tiistai 28. helmikuuta 2017

Savukaslerpitsa grillistä!


Grillissä tehty pitsa on van törkeen hyvää ja onnistuu yllättävän helposti - yksi sellainen kiitos. Täytteeksi haluan usein jotain muuta kuin perusjauhelihaa tai kaupan kinkkusuikaleita, joten suuntasin taas matkani  Wigrenin tehtaanmyymälään hakemaan savukasleria (tästä on tulossa mun suuri suosikki). Kasleri on niin kiinteärakenteista ja intensiivisen makuista, että pitsapohja suorastaan huutaa sitä päällensä.

Grilliin haetaan kovaa kuumuutta, tavoite on 250 tietämillä mutta näin pakkaskeleillä se jää ainakin minulla alemmaksi. Tämän pitsan tein 220 asteessa ja hyvä tuli. Tämän tein taas Weberin brikettigrillillä ja pitsakivellä ja -pellillä.

Pitsapohja
2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Päällinen
300 g savustettua kasleria
gouda juustoraastetta
Poppamiehen Kansas city -soosia

Sekoita ensin hiiva vehnäjauhoihin. Laita vesi astiaan ja sekoita öljy ja suola siihen, sen jälkeen lisää jauhohiivaseos vaivaten. Mene tässä vaiheessa valmistelemaan grilli. Kun briketit ovat alkaneet lämpiämään, aletaan valmistelemaan pitsaa. Pilko kasler
pieniksi palasiksi, yritä olla syömättä siitä ennakkoon yhtään palaa… Ota nyt taikina ja kaulitse se ohueksi, paistopellin kokoiseksi. Kaulitsemisen jälkeen siirrä pohja pellille. Jos pohja on isompi tee reunoista pikkusen paksumpi tai jätä laittamatta ylimääräinen taikina. Brikettien pitäisi olla nyt lämpimänä. Kaada ne ympyrämuotoon grilliin, ritilä päälle ja pitsakivi keskelle ritilää lämpiämään. Mikäli käytät kaasugrilliä naksauta grilli nyt kuumeneman ja laita pitsakivi sisään. Sitten pitsan viimeistelyyn.

Laita pohjan päälle sopivasti Kansas Cityä ja
ihan pieni ripaus juustoraastetta. Sitten kasler ja lopuksi juustoraaste. Luota minuun, tämä pitsa ei tarvitse mitään muuta!

Nyt pitsa grilliin ja kansi visusti kiinni. Aikaa kuluu noin kymmenen minuuttia ja pitsan pitäisi olla valmis. Tarkista vielä, että pohja on pellin päällä irtonainen eli kypsä. Sitten vain pitsa grillistä ja nauttimaan. Pitsan kanssa toimii sitten hyvä olut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti