tiistai 3. tammikuuta 2017

Sinihomejuustotäyte ulkofilepihviin – helppoa!


Naudan ulkofilepihvit ovat usein kuivia, jolloin ne vaativat lisukkeilta vähän enemmän tai haudutuksen esim.
kermassa. Nyt päätin tehdä pihvin vähän eri tavalla ja tuoda kosteutta sekä makua kaupan valmiiksi litistämään ulkofilepihviin. Kyytipojaksi tein tällä kertaa uunissa lohkoperunat ja päätin kokeilla pitkästä aikaa kaupan valmista punaviinikastiketta. Kyse on siis erittäin helposta ja nopeasti (lohkoperunoilla tosin kestää uunissa n. 30-40 min. Voit vaihtaa tilalle, vaikka BBQ ristikkoperunat) ruuasta. Pihvi on kuitenkin pääosassa, joten tehdään se. Täytteen pääosassa on sinihomejuusto. Jos et pidä siitä, voit vaihtaa tilalle esimerkiksi jotain jämäkkää tuorejuustoa tai lisätä kasvistäytettä.

Hae kaupasta valmiiksi nuijittuja ohuita ulkofilepihvejä. 

Täytteeseen tarvitset vain

Rasvaa paistamiseen
Sipulia
Homejuustoa
Tuoreita herkkusieniä
Memphis mudia (jos tätä ei ole saatavilla laita
suolaa, paprikajauhetta, chilijauhetta, mustapippuria myllystä, hitusen sokeria)


Laita briketit lämpiämään, kaasugrillin tai painipannun ehdit lämmittää myöhemmin. Siivuta sipuli ja herkkusienet. Ruskista niitä hetki pannulla ja laita homejuusto sekaan. Anna täytteen hetki jäähtyä, jolloin sitä on helpompi käsitellä. Laita täytettä pihvin päälle ja ripottele kuivamausteita päälle. Rullaa varovaisesti, laitan sen jälkeen muutama hammastikku pitämään komeus koossa. Valmistele grillit suoraan tuleen
tai laita pannu päälle. Anna paistovälineen lämmetä oikein kuumaksi, yksi suurimmista synneistä on liian viileällä välineellä paistaminen. Grillaa/paista rullat. Kun pinta on hyvä, voit laittaa vielä myllystä varovaisesti suolaa päälle. Anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Laita foliota astian päälle, jotta pihvit pysyvät lämpimänä. Sitten vain tarjolle! Näin helposti kaupan valmisteista saa tuunattua herkullisen lopputuloksen.  Voit toki tehdä pidemmän kaavan kautta ja nuijia pihvit itse sekä valmistaa kastikkeen alusta asti, jolloin lopputulos paranee entisestään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti