perjantai 20. tammikuuta 2017

Nugetilla täytetty patonki


Pieni sormisyötävä sopii mihin tahansa tilaisuuteen. Tässä täytin patongin palaset nugeteilla ja sulatin juuston palojen päälle. Halusin päästä helpolla, joten ostin paistovalmiit patongit.

Sitten kauppaan ostamaan tarvikkeita

Yksi paketti Kotimaista Broileri ohutleikettä
Puolikarkeita vehnäjauhoja
Currya
Kurkumaa
Kananmunia
Korppujauhoja
Lousiana Bayonia (voit korvata paprikajauhe, valkosipulijauhe, mustapippuri, suola)
Fazer paistovalmiit patongit
Paistoöljyä
Oliiviöljyä
Juustoraastetta

Kypsennä ensiksi patongit. Idea on, että ne ovat jäähtyneet, kun täyttäminen alkaa. Nugettienteko on tuttua niille, jotka blogia ovat aikaisemmin lukeneet. Menköön tämä heille kertauksena ja uusille lukijoille uutena asiana.

Pilko ohutleikkeet noin sormenpaksuisiki pötkylöiksi. Sekoita ensimmäiselle lautaselle jauho, curry ja kurkuma. Riko toiseen astiaan pari kananmunaa ja laita joukkoon n. ruokalusikallinen vettä – sekoita hyvin. Viimeiselle lautaselle korppujauho ja muut mausteet, sekoita ne hyvin. Pyöritä broilereita ensin jauhoseoksessa ja laita ne sitten munaseokseen. Kun broitsun palat ovat kauttaaltaan kosteat nosta ne korppujauhoihin ja käsittele ne kauttaaltaan. Nosta paneroitu broileri lautaselle odottamaan paistoa, niiden on hyvä olla ainakin 10 minuuttia rauhassa, jotta pinta kiinnittyy. Paneroinnin jälkeen voit mennä laittamaan grillin tulille. Käytämme grillissä pannua, joten valmistele grilli suoralle tulelle. Paista broilerit pannulla kypsiksi. Paiston jälkeen laita ota pannu pois grillistä ja laita ritilä tilalle. Sulje grilli niin lämpö pysyy tallessa. Anna broilerien jäähtyä.

Leikkaa patonki pariin osaan. Tee patonki sormella ontoksi ja ujuta broitsun nugetti sisään. Kun nugetti on ujutettu sisään leikkaa patonki parin sentin paloiksi ja laita pystyyn. Lorauta vähän oliiviöljyä päälle ja kuorruta juustolla. Sitten setti grilliin epäsuoralle tulelle ja grillaa niin pitkään, että juusto on sulanut. Älä anna patongin kuivaa liikaa. Kokeilin ilman juustoa ja juuston kanssa, mielestäni juustoton kuivui aivan liikaa.

Näiden kanssa kannattaa olla jokin hyvä majoneesi tarjolla. Minä tein kylkeen oman valkosipulimajoneesin mutta toimii tässä muutkin kostukkeet oikein hyvin.


Nauttikaa!!!!!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti