Kylkirulla ei todellakaan ole kiireisen ihmisen pikaruokaa
vaan se pitää tehdä hitaasti ja rakkaudella ruokaan, kaikkinensa tähän kului
noin kahdeksan tuntia.
Ensimmäinen haaste on löytää kunnon kylkipala, tässä melkein
suosittelen lihatiskillä vierailua tai sitten jostain teurastamon/tilan suoramyynnistä.
Kun saat käsiisi hyvän lihan, on aika alkaa sitä työstämään Tässä yksi tapa
tehdä hyvää rullaa!
Tarvitset tähän
noin kahden kilon kylkipalan
kaksi tl paprikajauhetta
yksi dl oliiviöljyä
yksi sipuli
Lipstikkaa
Tinjamia
Rosmariinia
Sitten kylki rullataan tiiviiksi ja kiedotaan tähän
tarkoitukseen tarkoitetulla narulla. Rullan pitää olla tiukka mutta kaunis sen
ei tarvitse olla, kuten kuvasta huomaatte. Nyt on hyvä viimeistellä briketit ja
muut tykötarpeet grillissä, jos käytät kaasugrilliä naksauta nyt lämmöt päälle.
Tavoittelemme n. 125 asteen lämpötilaa. Laita rulla epäsuoraan tuleen ja muista
laittaa rasva-astia ritilän alle, tämä meinaan tirisee. Savustukseen käytin
kolmea omenapuun palasta (chunkia), perheen mielestä kaksikin olisi riittänyt…
Ehkä niin.
Pidä lihaa grillissä niin että lämpötila on vähintään 90
astetta, pidin lihaa n. kuusi tuntia savustimessa. Olisi voinut pitää vielä
enemmänkin mutta vähän hätäilin. Ota liha pois ja kiedo se folioon. Anna lämmön
tasaantua ainakin puolituntia, tämä myös kiinteyttää rullaa. Kun aika on kypsä
laita ruoka tarjolle, on se vaan hyvää mutta ei tosiaan dieettiruokaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti