maanantai 3. elokuuta 2015

Tänään tehdään broitsua

Kokonainen broitsu on oikein näppärä grillata ja toimii varmasti. Haaste sen tekemisessä on oikean maustemäärän laittaminen ennen grillausta ja toisaalta lihan pitäminen kosteana. Rintapalat ovat aina kuivempia kuin kintut, broitsu kuuluu myös siihen sarjaan, että parempi vetää kypsästi. Medium broitsusta keho ei tykkää…

Tämä onkin sitten simppeliohje. Toisaalta simppeliys tarkoittaa sitä, että broitsu tarvitsee kylkeensä erilaisia kastikkeita tms. korostamaan siipikarjan lentoa kitusiin, koska maut ovat osin hentoja. 

Tarvitaan
  • Broileri pakastealtaasta. Sulata se ennen käyttöä kuten kuuluu
  • Rosmariinia kolmisen oksaa ja tinjamia kourallinen
  • Kahdeksan valkosipulinkynttä
  • Vaahterasiirappia 1 rkl
  • Kurkuma 2 tl
  • Oliiviöljyä
  • Kanaliemikuutio
  • Nestettä, jolla haluat pitää broitsun kosteana. Minä käytin valkoviiniä, myös omenamehu toimii hyvin
  • Kasviksia sitten maun mukaan. Minulla oli kesäkurpitsaa, paprikoita, chilejä, bataattia, valkosipulia ja kukkakaalia


Käytä yrtit morttelissa niin, että niiden pinta menee rikki, jolloin maut pääsevät liikenteeseen. Laita sitten oliiviöljyä noin 1 dl kulhoon johon murskaat kanaliemikuution. Liemeen kaadetaan myös n. ruokalusikallinen vaahterasiirappia. Kippaa yrtit, murskattu valkosipuli sekä kurkuma sekaan, sekoita. Valele broitsu mausteella ja peittele elmukelmulla, siitä sitten jääkaappiin maustumaan. Tein tämän n. 9 tuntia ennen grillausta mutta olisi hyvin voinut tehdä edellisenä päivänäkin.

Vähän ennen grillausta on aika laittaa vihannekset. Pilko astiaan haluamasi vihannekset ja laitat hivenen suolaa ja oliiviöljyä päälle. Idea on, että broitsu päästää vielä mehunsa kasvisten päälle niin jo irtoaa makua.

Lopuksi kaada haluamasi neste keskellä olevaan säiliöön ja kiinnitä piikit. Asettele broitsu paikalleen ja muista laittaa tulppa päälle niin kosteus pysyy broitsussa. Sitten broitsu grilliin epäsuoralle tulelle noin reiluksi tunniksi. Koita pitää lämpötila n. 180 asteessa. Muista mitata kanan lämpötila ennen tarjoilua!

Tämän kanssa käy hyvin uuniperunat, jotka valmistuvat grillissä siinä sivussa. Perunoiden täyteenä meillä oli savuinen bbq tuorejuusto.   

Weber työkaluna tässä oli Weber Style Kanateline





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti