Kokonainen broitsu on oikein näppärä grillata ja toimii
varmasti. Haaste sen tekemisessä on oikean maustemäärän laittaminen ennen
grillausta ja toisaalta lihan pitäminen kosteana. Rintapalat ovat aina
kuivempia kuin kintut, broitsu kuuluu myös siihen sarjaan, että parempi vetää
kypsästi. Medium broitsusta keho ei tykkää…
Tarvitaan
- Broileri pakastealtaasta. Sulata se ennen käyttöä kuten kuuluu
- Rosmariinia kolmisen oksaa ja tinjamia kourallinen
- Kahdeksan valkosipulinkynttä
- Vaahterasiirappia 1 rkl
- Kurkuma 2 tl
- Oliiviöljyä
- Kanaliemikuutio
- Nestettä, jolla haluat pitää broitsun kosteana. Minä käytin valkoviiniä, myös omenamehu toimii hyvin
- Kasviksia sitten maun mukaan. Minulla oli kesäkurpitsaa, paprikoita, chilejä, bataattia, valkosipulia ja kukkakaalia
Lopuksi kaada haluamasi neste keskellä olevaan säiliöön ja
kiinnitä piikit. Asettele broitsu paikalleen ja muista laittaa tulppa päälle
niin kosteus pysyy broitsussa. Sitten broitsu grilliin epäsuoralle tulelle noin
reiluksi tunniksi. Koita pitää lämpötila n. 180 asteessa. Muista mitata kanan
lämpötila ennen tarjoilua!
Tämän kanssa käy hyvin uuniperunat, jotka valmistuvat
grillissä siinä sivussa. Perunoiden täyteenä meillä oli savuinen bbq
tuorejuusto.
Weber työkaluna tässä oli Weber Style Kanateline
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti