Kylmäsavustaminen onnistuu pallogrillissä, kun ulkolämpötila
on vain sopia. Parhaiten savustaminen onnistuu syksyllä ja keväällä, joten nyt
on viimeiset hetket kokeilla kylmäsavua hitaasti ja rauhallisesti. Ilmojen
tästä lämmitessä kannattaa käyttää jääkaappia tai sitten verrattain pikaista
savustusta. Pallona voit käyttää esim. Mustangin Magnumia.
Graavataan ensin kala. Hanki n. 1 kg kirjolohi. Ota pois
pakkauksesta ja pyyhi talouspaperilla kala kuivaksi. Nypi kalan ruodot pois, jos siinä on sellaisia jäljellä. Sekoita astiassa 50 g
hienoa merisuolaa ja 20 g sokeria. Kuorruta kala seoksella ja laita
ruohosipulia kalan päälle. Kiedo kala tiukkaan folioon ja laita jääkaappiin,
voit vielä laittaa pienen painon kalan päälle.
Anna kalan graavaantua reilut 12 tuntia, putsaa sen jälkeen kalan pinta.
Tämä kala sai aika voimakkaasti savua. Mikäli aiot tarjoilla
kalaa syöjille, jotka eivät niin paljoa savusta perusta, voit kokeilla 12
tuntia Weberin savulla tai sitten 24 Mustangin leppäsavulla. Oikean savuasteen
hakemissa menee useampiakin kaloja mutta hyviä ne kaikki ovat J
Antoisia kylmäsavuhetkiä. Tulee savua paljon tai vähän, tämä on
taatusti parempaa kuin kaupasta ostettu vakuumikala!
Hyvä kirjoitus ja tarkat ohjeet! Olen juuri miettinyt miten kylmäsavustus onnistuisi niin ettei tarvi lisää kalustoa hankkia terassille
VastaaPoista