Grillissä tulee aivan loistavia piirakoita. Nyt otin
ytimeksi Wigrenin kalkkunafilepihvit ja lähdin siitä työstämään. Piirakkapohja
oli pakastearkusta. Tavoite oli tehdä herkkua helposti ja tämähän sitten
maistuu! Usein piirakka on parhaimmillaan seuraavana
päivänä pienen lämmityksen jälkeen, niin tämäkin. Sääli vain, että tuli syötyä
melkein koko piirakka heti valmistuksen jälkeen.
Tarvitset:
180g Wigrenin kalkkunafilepihvejä
1 Myllyn paras pyöreä piirakkapohja
1 punainen paprika
200 g emmental juustoraastetta
3 kananmunaa
2 dl Arlan kanakerma
1 Myllyn paras pyöreä piirakkapohja
1 punainen paprika
200 g emmental juustoraastetta
3 kananmunaa
2 dl Arlan kanakerma
Piirakkapohjan sulattaminen kestää noin 30 minuuttia, joten
ota pohja hyvissä ajoin sulamaan. Pilko tässä vaiheessa kalkkuna ja paprika kohtuullisen
pieniksi kuutioiksi, laita ne sen jälkeen sekoituskulhoon. Riko kulhoon
kananmunat ja kaada kerma sekaan. Laita muutama pyöräytys mustapippuria
myllystä. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan. Mene nyt laittamaan grilli
kuumaksi. Haetaan n. 200 asteen lämpöä kiertoilmagrillauksessa. Tämähän
tarkoittaa brikettien asettamista kehään grillin reunoille. Kaasugrillillä
käytetään epäsuoraa tulta. Kun pohja on sulanut, asettele se pyöreään vuokaan, niin
että reunat nousevat ylöspäin. Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Grilli on nyt
valmiina. Laita piirakka grilliin keskelle, huolehdi ettei mikään kohta ole
suoran tulen päällä – pohja kärähtää helposti.
Grillaaminen kestää noin 30-40 minuuttia riippuen
lämpötilasta. Piirakka on valmis, kun se irtoaa helposti reunoista ja pinta on
saanut vähän rusketusta. Nosta valmis piirakka pois ja anna jäähtyä ainakin
puoli tuntia ennen syöntiä. Mitä pidempään piirakka jäähtyy, sitä kiinteämmäksi
se tulee.
Kalkkunafileet löydät varmastikin lähimmästä ruokakaupasta
mutta, jos ei löydy niin Wigrenin tehtaanmyymälässä löytyy varmasti.
Ja ei kun syömään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti