Lauantai-illan iloksi päätettiin grillata kunnon pitsat.
Uunissa näitä on tullut tehtyä (paistokivelläkin) mutta kokeillaanpa nyt
grilliä. Muutaman kerran aikaisemminkin on grillailtu mutta onnistuminen ei ole
hiponut absoluuttista täydellisyyttä, joten ilmassa oli suuren urheilujuhlan
tuntua. Ensin kaivettiin hyvä resepti ja löytyihän se! Ruumiinlämmölläni
suosittelen ao reseptiä tähän pitsaan. Meillä rouva loihti taikinan, minä olen
sellainen jauhopeukalo ettei siitä tulisi yhtään mitään.
Pohjan ohje
Taikinan kohotessa voidaan valmistella grilli (ja kokki).
Lauantai iltaisin grillin sytyttäminen vaatii yleensä lasillisen viiniä, niin
nytkin. Grilliin tarvitaan koko piippusytkällinen weberin briekttejä, näillä grillaa
pari kappaletta pitsoja. Mikäli tarvitsee enemmän, pitää lisätä sytytettyjä
brikettejä kahden pitsan jälkeen. Kesällä saattaapi mennä kolme ja jopa
neljäkin pitsaa mutta ulkolämpötilan ollessa neljä niin ei onnistu.
Grillin lämmitettäessä tehtiin pitsanpäälliset. Otin sitten
kuvat vain kanapitsasta, joten mennään sillä.
Paistinpannu kuumaksi ja siihen n. kaksi ruokalusikallista culinesea
(oivariini kelpaa myös). Kun rasva on kuumaa, siihen sekoitetaan currya ja
paprikajauhetta niin, että rasva on edelleen notkeaa mutta mausteita pitää olla
huolella. Sitten lisätään 250g kanasuikaleita tirisemään ja sekoitetaan hyvin,
että mausterasva on joka puolella suikaleita. Kanoja paistetaan hetki, ei kuitenkaan
koppuraksi eli ei haittaa, vaikka kanat eivät läpikypsiä olekaan. Kun tämä on
tehty, palojen annetaan vähän aikaa jäähtyä ja kaadetaan sitten
leikkuulaudalle. Pilkotaan kanat sellaiseksi, että ne on hyvä syödä pitsan
päällä. Liian pienet palat ovat tyhmiä ja liian isot taas tekee syömisestä
sottaisaa – ja tyhmää…
Kun taikina on noussut tunnin, otetaan siitä n. 200g pala ja
kaulitaan ohueksi. Taikina sitten siirretään paistipellin päälle. Tässä välissä
on hyvä käydä asettelemassa briketit grilliin ja laittaa paistokivi lämpiämään
(noin 10 min). Pitsapohjan päälle perinteisesti tomaattisoosi, sitten ladotaan
muut. Meillä tuli valmisteltu kana, sitten homejuusto (auran raetta),
ananaspaloja, tuoreita herkkusieniä ja pizzaraaste päälle. Liikaa päällyksiä ei
pidä laittaa! Vaarana on pohjan kostuminen.
Pizza nostetaan paistopellin kanssa kiven päälle ja kansi
kiinni. Paistoaika on noin 15 minuuttia, grillin lämpötila oli aika tarkkaan 200
astetta. Kun pizza on valmis, se nostetaan pellin kanssa pois ja ”valutetaan”
se leikkuulaudalle, pitsan ei pitäisi tarttua paistopeltiin kiinni. Pari
minuuttia jäähtymistä ja pitsapyörällä palasiksi. Jokainen voi sitten maustaa
palasia vielä miten haluaa. Laitoin vakiosoossiani muutamaan kohtaan ja toimi
tässäkin! Eli Kansas City sopii pitsallekin J
Pitsan kanssa toimii hyvä punaviini
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti